Nissan geeft meer details voor nieuwe Qashqai

Nissan_Qashqai_193De volledig nieuwe Nissan QASHQAI heeft volgens de fabrikant alle troeven in handen om het succes van zijn voorganger voort te zetten. De tweede generatie van ‘s werelds populairste Crossover is voorzien van baanbrekende techniek, een kwalitatief hoogwaardig interieur en nóg efficiëntere motoren. Met prijzen vanaf 23.150 euro is de nieuwe QASHQAI bovendien lager geprijsd dan voorheen. Hierin is de BPM voor 2014 al meegenomen. De nieuwe Qashqai is per direct te bestellen. De levering start in februari 2014.

Bij de ontwikkeling van de Nissan QASHQAI vormt hoogwaardige technologie een belangrijk uitgangspunt. De volledig nieuwe Crossover is de eerste auto van de Alliantie Renault-Nissan die gebruikmaakt van het nieuw ontwikkelde CMF-platform (Common Module Family). Ondanks de uitgebreidere uitrusting is het model tot wel veertig kilogram lichter dan zijn voorganger. De nieuw ontwikkelde motoren met turbotechniek zijn bovendien nog efficiënter dan voorheen.

Nieuw in het gamma van de Nissan QASHQAI is de 1.2 DIG-T met handgeschakelde zesversnellingsbak. De compacte benzinemotor in deze versie levert een vermogen van 85 kW en een riant koppel van 190 Nm. Naast de aansprekende prestaties is het verbruik vastgesteld op slechts 5,8 l/100 km. De bijbehorende CO2-emissie bedraagt 129 g/km.

Nissan 09_111327_6_11_193Ook de 1.5 dCi-dieselmotor laat indrukwekkend lage verbruikscijfers noteren. Deze uiterst efficiënte viercilindermotor met 81 kW vermogen en 260 Nm trekkracht – die ook is gekoppeld aan een handmatig te bedienen zesversnellingsbak – neemt genoegen met een verbruik van 3,8 l/100 km. Dat komt overeen met een CO2-uitstoot van slechts 99 g/km. De QASHQAI 1.5 dCi valt daarmee in de categorie van 20 procent bijtelling bij zakelijk gebruik.

De krachtigste motorvariant is de 1.6 dCi met 96 kW vermogen en 320 Nm koppel. Hij verbruikt 4,4 liter diesel per 100 kilometer en produceert daarbij 115 gram CO2/km. De 1.6 dCi is ook leverbaar in combinatie met de automatische XTRONIC CVT-transmissie en ALLMODE 4×4-i vierwielaandrijving.

De prijslijst vermeldt vier uitrustingsniveaus. De prijzen beginnen bij 23.150 euro voor de QASHQAI 1.2 DIG-T in Visia-uitvoering. De standaarduitrusting omvat onder meer ESP, zes airbags, airconditioning, cruisecontrol en een audiosysteem met cd-speler, aux- en USB-aansluiting en Bluetooth-connectiviteit. Led-dagrijverlichting, elektrisch verstel- en verwarmbare buitenspiegels en Hill Start Assist behoren ook tot de standaarduitrusting.

Het tweede uitrustingsniveau, de Acenta, heeft een meerprijs van 900 euro en is naast de standaarduitrusting van de Visia voorzien van onder meer mistlampen met verchroomde omlijsting, een regen- en lichtsensor, automatische airconditioning met twee klimaatzones, parkeersensoren aan de voor- en achterzijde, ambianceverlichting in het interieur, een met leder bekleed stuurwiel en dito pookknop, en lichtmetalen 17-inchwielen.

De Connect Edition is standaard uitgerust met het Nissan Safety Shield. Dit pakket omvat grootlichtassistent, een noodstopfunctie, verkeersbordenherkenning en Lane Departure Warning. De Connect Edition is verder voorzien van Intelligent Key met start-stopknop, een glazen panoramadak en het Nissan Connect-multimediasysteem met 7-inchscherm. De meerprijs van de Connect Edition bedraagt 1.800 euro ten opzichte van de Acenta.

De Tekna is de omvangrijkste uitvoering van de nieuwe Nissan QASHQAI. Hier is het Nissan Safety Shield uitgebreid met Blind Spot Warning, Moving Object Detection en Driver Attention Support. Kopers kunnen ook rekenen op led-koplampen, lederen bekleding, verwarmbare voorstoelen en lichtmetalen 19-inchwielen. Het Nissan Connect-systeem is bovendien voorzien van de Around View Monitor voor optimaal zicht rond de auto tijdens parkeren. De Tekna heeft een meerprijs van 2.250 euro ten opzichte van de Connect Edition.

De prijzen van de nieuwe Nissan QASHQAI beginnen bij 23.150 euro voor de 1.2 DIG-T in Visia-uitvoering. De 1.5 dCi is er voor prijzen vanaf 26.150 euro. De QASHQAI 1.6 dCi is leverbaar voor prijzen vanaf 30.450 euro voor de Acenta-uitvoering.
De optionele CVT-automaat kost 1.500 euro. De versie met vierwielaandrijving heeft een meerprijs van 3.000 euro. Het omvangrijke Nissan Safety Pack is optioneel ook voor de Visia- en Acenta-uitvoeringen leverbaar en kost 600 euro.

Nissan produceerde sinds 2007 al meer dan twee miljoen exemplaren van de QASHQAI. Daarmee is deze Nissan ‘s werelds populairste Crossover

Lees ook:Nissan brengt Qashqai Business Edition
Lees ook:Nissat zet nieuwe Qashqai in de showroom…
Lees ook:Nissan noemt de prijs voor haar super-Qashqai…
Lees ook:Nissan geeft korting op onderhoud nieuwe Qashqai
Lees ook:Nissan verlaagt prijs Note

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.