Draadloos ladende elektrische Volvo’s op komst?

134953_52_11Inductief laden heeft volgens Volvo een geweldige potentie. Draadloze techniek is namelijk een gemakkelijke en effectieve manier om energie te over te brengen. Een door de Zweden uitgevoerde studie laat ook zien dat het veilig kan allemaal. Volvo geeft aan dat er vooralsnog geen vergelijkbare standaard is voor inductief laden.

Inductief laden maakt gebruik van een elektromagnetisch veld voor het overbrengen van energie tussen twee objecten, in plaats van een kabel. Een inductiespoel creƫert een afwisselend elektromagnetisch veld bij een laadstation. Een tweede inductiespoel in het rijdende object pikt stroom van het elektromagnetische veld op en zet het om in elektrische energie welke de batterij oplaadt. Deze technologie komt voor bij elektrische huishoudapparatuur zoals elektrische tandenborstels, maar is nog niet commercieel beschikbaar voor het laden van elektrische auto`s.

Om inductief te kunnen laden, positioneert de gebruiker de auto simpelweg over het laadstation waardoor het laden automatisch start. We zijn van mening dat dit een belangrijke factor is in de acceptatie van klanten richting elektrisch rijden.
Volvo Cars stelde een auto ter beschikking voor het in Vlaanderen geinitieerde inductieve laadproject: een Volvo C30 Electric met een elektrisch vermogen van 89 kW (120 pk).

De tests laten zien dat deze C30 Electric volledig kan worden geladen zonder laadkabel in ongeveer 2,5 uur. Zoals bekend zijn er meer autofabrikanten bezig met deze techniek. Het zou de acceptatie voor elektrische voertuigen flink vergroten als juist dit soort praktische bezwaren, opladen vergt een enorm lange wachttijd, uit de weg worden geruimd.

Lees ook:Draadloos accu’s laden mogelijk?
Lees ook:Mercedes tevreden over testresultaten eMERGE
Lees ook:Hyundai in zee met Eneco en Fastned…
Lees ook:Volvo; op naar een laadstekker EV’s en Plugin’s
Lees ook:Gaan we serieus elektrisch rijden in ons land?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.