Ford’s Fiesta een echte winnaar…

Vorig jaar werd gemiddeld elke twee minuten een nieuwe Ford Fiesta verkocht, waardoor deze auto volgens JATO Dynamics, leverancier van voertuiginformatie, de best verkochte compacte auto van Europa was.*
Op de dertig Europese markten die door Jato worden geanalyseerd, verkocht Ford het afgelopen jaar 953.174 auto’s, waarvan 306.405 Fiesta’s. Ford maakte onlangs bekend dat het bedrijf in 2012 meer dan 1,4 miljoen auto’s heeft verkocht op de 51 Europese markten waarop het actief is.
Volgens de meest recente registratiegegevens van Polk was de Fiesta, met wereldwijd meer dan 560.000 exemplaren in de eerste negen maanden van 2012 ook de best verkochte ´subcompact´ ter wereld.

Sinds de auto in 1976 in productie is genomen, heeft Ford wereldwijd meer dan 15 miljoen Fiesta’s verkocht. Van de afgelopen vier jaar was de Fiesta drie jaar de meest verkochte compacte auto van Europa. In die tijd zijn in Europa meer dan 1,7 miljoen en wereldwijd meer dan 2,1 miljoen Fiesta’s verkocht.
Het Verenigd Koninkrijk was in 2012 de belangrijkste Europese afzetmarkt voor de Fiesta. Volgens de cijfers van Ford werden daar 109.250 auto’s geregistreerd. In heel Europa bleek Frozen White de populairste kleur onder de klantenkring van de Fiesta.
Ford introduceert momenteel de nieuwe Fiesta in Europa. Dit model is van binnen en van buiten opnieuw ontworpen en is leverbaar als 1.0 EcoBoost, ´International Engine of the Year 2012´ én als ultrazuinige 1.6 TDCi Econetic Technology met een CO2-uitstoot van slechts 87 g/km**.
De nieuwe Fiesta beschikt over het MyKey-systeem, een exclusieve technologie van Ford waarmee ouders veilig rijden kunnen bevorderen en de blootstelling aan risico’s van hun kinderen achter het stuur kunnen beperken. Ford heeft de nieuwe Fiesta ook voorzien van Ford SYNC, een ingebouwd, spraakgestuurd connectiviteitssysteem, en van SYNC Emergency Assistance, waarmee inzittenden van de auto na een ongeval direct in verbinding worden gesteld met operators van de lokale hulpdiensten.
Daarnaast is de Fiesta leverbaar met Active City Stop dat helpt om ongevallen bij lage snelheden te vermijden of de gevolgen ervan te verminderen.

Lees ook:Topverkoop Ford Fiesta
Lees ook:Een miljoen Fiesta’s bij Ford
Lees ook:Fiesta weer best verkochte compact van Europa
Lees ook:Ford Fiesta heeft nu ook een prijs…
Lees ook:Ford verfijnt de Fiesta

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.