Een miljoen Fiesta’s bij Ford

Ford verkocht in Europa haar miljoenste exemplaar van de nieuwe Fiesta. Deze mijlpaal is bereikt in de vorige maand januari, 28 maanden nadat de vorige generatie uit productie werd genomen
De verkoop van de nieuwe Fiesta begon in oktober 2008 en al snel was de Fiesta de best verkopende compacte auto in Europa.
Wereldwijd zijn al 1.140.000 exemplaren van de nieuwe generatie Ford Fiesta verkocht. Toen de eerste Fiesta in oktober 2008 de showroom verliet, was dat het begin van een nieuw tijdperk voor het ontwerp, de prestaties en de functionaliteit van compacte auto’s. De nieuwe Fiesta met drie of vijf portieren en een ruime keuze aan zuinige motoren was meteen een enorm verkoopsucces en werd begin 2009 de op één na best verkopende auto in Europa, een plaats die hij niet meer heeft afgestaan. De Ford Fiesta wordt gebouwd in de Ford-fabrieken in Duitsland (Keulen) en Spanje (Valencia). Het is een van de meest succesvolle compacte auto die ooit in Europa zijn verkocht, met een totaal van 14 miljoen exemplaren sinds de auto alweer in 1976 op de markt kwam.

Lees ook:Ford Fiesta heeft nu ook een prijs…
Lees ook:Topverkoop Ford Fiesta
Lees ook:Ford verfijnt de Fiesta
Lees ook:Nieuwe Ford Fiesta; scherpe prijzen en levering…
Lees ook:Ford’s Fiesta een echte winnaar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.