Mazda’s veilige CX-5

Mazda’s gloednieuwe CX-5 heeft van EuroNCAP vijf sterren gekregen, de hoogst mogelijke beoordeling op het gebied van veiligheid en is daarmee officieel één van de veiligste auto’s ter wereld. De Mazda CX-5, een compacte crossover SUV die half februari in Nederland is geïntroduceerd, scoorde hoog op alle vier onderdelen 2. De cijfers voor bescherming van volwassenen, van kinderen en de veiligheidsassistentie (respectievelijk 94 %, 87 % en 86 %) waren alle drie ruim boven de 80 %, 75 % en 60 % ondergrens in deze categorieën, wat noodzakelijk is om een totaalscore van vijf sterren te behalen.
Het nieuwste model van Mazda behaalde deze hoogste score onder de strengere normen die EuroNCAP sinds 2012 hanteert voor bescherming van voetgangers en voor de totaalbeoordeling, waarbinnen auto’s sindsdien een minimale score van 60 % moeten behalen.
Na de Mazda6 en de Mazda3 is de CX-5 de derde Mazda die vijf sterren krijgt van EuroNCAP sinds de organisatie in 2009 een nieuw beoordelingssysteem introduceerde. De score voor elk onderdeel wordt bepaald op basis van een aantal botsproeven, waaronder een frontale botsing met 64 km/u, een zijdelingse botsing met 50 km/u, een zijdelingse botsing tegen een paal met 29 km/u, een botsing van achteren voor whiplashgerelateerd nekletsel en een gesimuleerde botsing met een voetganger met een snelheid van 40 km/u. EuroNCAP beoordeelt onder meer ook het systeem voor elektronische stabiliteitscontrole

Lees ook:Mazda6 haalt vijf sterren….
Lees ook:Prachtige veiligheidsscore voor Hyundai Santa Fe
Lees ook:Mazda en Fiat laten sterren liggen…
Lees ook:Vijf botssterren voor Renault Clio
Lees ook:EuroNCAP scherpt eisen aan, Toyota Prius voldoet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.