Prachtige veiligheidsscore voor Hyundai Santa Fe

De nieuwe Hyundai Santa Fe is de veiligste auto in zijn klasse. Dat heeft althans de Europese veiligheidsorganisatie EURO NCAP bekendgemaakt. De stoere Koreaan blinkt met vijf sterren uit in de door velen gevreesde Europese veiligheidstest. Dit is de maximale score die kan worden behaald in het uitgebreide testprogramma van EURO NCAP. De Santa Fe is na de Veloster, i40, i30, i30 Wagon, ix20, ix35 en de i20 de achtste opeenvolgend geïntroduceerde Hyundai die de maximale score behaalt tijdens het crashtestprogramma van EURO NCAP. Daarmee onderstreept Hyundai de huidige uitstekende productkwaliteit.

De Santa Fe noteerde een ‘Best in class’-score van liefst 96 procent in de categorie bescherming van volwassen inzittenden. Met een uitmuntende score van 89 procent biedt de suv bovendien maximale bescherming aan kinderen in de auto en scoort hij – met 86 procent – uitstekend op het gebied van actieve veiligheidssystemen. De score van 71 procent voor de veiligheid van voetgangers is eveneens goed te noemen. De totaalscore is beter dan de testresultaten van alle concurrenten van de Santa Fe.

Volgens de veiligheidsinstantie biedt de Hyundai Santa Fe een zeer goede bescherming. “Metingen op de dummy’s hebben een uitstekende bescherming van hoofd, romp, knieën en bovenbenen aangetoond, zowel bij bestuurder als passagier”, aldus veiligheidsorganisatie EURO NCAP. “Ook in de zijdelingse botsing scoort de Hyundai Santa Fe maximaal. De veiligheid voor kinderen in de auto is bij zowel een frontale als een zijdelingse botsing goed te noemen. Bij de bescherming van voetgangers heeft Hyundai aangetoond dat de actieve motorkap, die iets omhoog komt bij een aanrijding, goed functioneert over een breed bereik van snelheden en bij voetgangers met een uiteenlopend postuur.” Ook toont EURO NCAP waardering voor het forse aantal veiligheidssystemen in de stevig uit de kluiten gewassen Hyundai.

Lees ook:Vijf sterren voor de Hyundai i30
Lees ook:Vijf sterren voor de Nissan Qashqai
Lees ook:Qoros brengt veiligste auto ooit…
Lees ook:Hyundai i20 haalt vijf sterren in botsproef
Lees ook:Mazda’s veilige CX-5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.