Mazda geeft prijs aan vlogger…

Mazda resized mmtba-2016Videoblogster Patricia Charro Herrera heeft eind vorige week tijdens een ceremonie bij Mazda Motor Belux in Willebroek, België, de derde jaarlijkse Mazda Make Things Better Award in ontvangst mogen nemen. De 22-jarige net afgestudeerde journaliste uit Spanje won de prijs van € 10.000,- voor ‘Home World’, een project rond een documentaire over de verhalen en beelden van de situatie van vluchtelingen in Europa.

Het is een bijzonder project voor Charro, die een vlog (videoblog) beheert op https://homeworldit.org dat zich richt op de betekenis en het herdefiniëren van het begrip ‘thuis’. Naast het verhogen van het bewustzijn en het bevorderen van de acceptatie onder de inwoners van een gastland gelooft ze dat de documentaire, die ze samen maakt met collega Verónica García González, een basis vormt om nieuwkomers in een land psychologische ondersteuning te bieden.

Na een korte adempauze op Tomorrowland 2016, het muziekfestival zoals dat dit weekend plaatsvindt in het nabijgelegen Belgische Boom, waar Mazda de exclusieve automotive partner is, zullen Charro en García in augustus startten met de voorbereidingen van de opnames van de documentaire, op locatie in een vluchtelingenkamp in centraal Europa. Tijdens hun reis zullen ze spreken met migranten en activisten, psychologen en journalisten en wordt hun dagelijkse vlog over hun ervaringen geüpload naar de Home World website. De postproductie vindt vervolgens in september plaats en het duo denkt in februari 2017 te kunnen beginnen met het promoten van hun volledige documentaire. Vervolgens zijn ze van plan om een serie psychologieworkshops te organiseren in asielzoekerscentra in Europa om nieuwkomers te helpen zich makkelijker aan te passen. De financiering hiervan zal beginnen nadat de documentaire is voltooid.

Lees ook:Weer titels voor Mazda
Lees ook:Groei en vertrouwen bij Mazda
Lees ook:KIA’s ode aan damesvoetballers…
Lees ook:Mazda weer partner Tomorrowland
Lees ook:Mazda geeft prijzen nieuwe CX5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.