Weer titels voor Mazda

De vierde generatie van de Mazda MX-5 is vorige week in New York gekozen tot World Car of the Year 2016 en tot World Car Design of the Year 2016. Na de Mazda2 in 2008 is dit de tweede Mazda die de WCOTY award wint en de eerste auto die beide awards wint in de historie van deze verkiezing. De derde generatie MX-5 was één van de drie finalisten voor de WCOTY award in 2006, net als de Mazda3 in 2014.

De verkiezing tot ‘World Car of the Year’ werd in 2004 in het leven geroepen door een internationale groep automotive journalisten. Dit jaar bestond de jury uit 73 journalisten uit 23 verschillende landen. De MX-5 versloeg vandaag op de New York International Auto Show 2016 twee andere finalisten, de Audi A4 Sedan/Avant en de Mercedes-Benz GLC. De twee andere finalisten bij de verkiezing tot World Car Design of the Year 2016 waren de Jaguar XE en de Mazda CX-3.

Lees ook:Mazda 3 geprezen
Lees ook:Mazda in de race voor prestigieuze titel…
Lees ook:Mazda geeft prijzen voor nieuwe MX5 RF
Lees ook:Mazda MX5 – het eerste miljoen!
Lees ook:Nieuwe ontwerpchef bij Mazda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.