Mazda MX5 – het eerste miljoen!

mx-5-1milj-fq-lrOp 22 april jl. verliet het één miljoenste exemplaar van de Mazda MX-5 de productiefaciliteit van Mazda Motor Corporation, zo heeft de Japanse onderneming vandaag bekendgemaakt, Dat is 27 jaar na de start van de productie van de legendarische roadster in april 1989 in de Ujina Plant No. 1 in Hiroshima.

Om de vele fans en eigenaren van de MX-5 te bedanken, zal het één miljoenste exemplaar wereldwijd op tal van fan-evenementen worden getoond. De ‘wereldtour’ begint op 3 mei in Japan tijdens het Hiroshima Flower Festival, waar de auto zal deelnemen aan de Flower Parade. Het jubileumexemplaar zal op 26 juni ook te zien zijn tijdens het Goodwood Festival of Speed in Groot-Brittannië, waarna de tour wordt voortgezet op Europese bodem.

Mazda mx-5-2015-action-47-screenDe MX-5 is een symbool van Mazda’s unieke benadering bij het ontwikkelen van auto’s en de onvermoeibare zoektocht naar rijplezier van het merk. Sinds zijn debuut in 1989 heeft het model altijd voor het rijplezier gezorgd dat alleen een lichtgewicht sportauto kan bieden, waarbij hij de harten wist te veroveren van mensen van verschillende continenten, uit verschillende culturen en van verschillende leeftijden. De MX-5 is veelvuldig onderscheiden, heeft wereldwijd al meer dan 250 prijzen gewonnen en dat aantal stijgt nog steeds. De vierde generatie van het model, die vorig jaar werd gelanceerd, heeft ook al tal van titels op zijn naam staan, waaronder die van World Car of the Year 2016, World Car Design of the Year 2016, Car of the Year 2016 in Groot-Brittannië en Car of the Year 2015-2016 in Japan.

Lees ook:Mazda6 – drie miljoen maal geproduceerd
Lees ook:Weer titels voor Mazda
Lees ook:Groei en vertrouwen bij Mazda
Lees ook:Europees debuut nieuwe Mazda MX-5RF
Lees ook:Mazda start productie MX-5 RF

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.