Mazda start productie MX-5 RF

mx-5-rf-job1-okt16Mazda Motor Corporation is begonnen met de productie van de Mazda MX-5 RF. De Retractable Fastback van de legendarische MX-5 wordt geproduceerd in de Ujina Plant No.1 vlakbij het hoofdkantoor van de onderneming in Hiroshima. De eerste exemplaren zullen hun weg vinden naar de Europese en Noord-Amerikaanse markt, waar de verkoop in het begin van 2017 zal starten. In Nederland verschijnt de MX-5 RF in april 2017 op de markt en in Japan start de verkoop later dit jaar. Prijzen zijn nog niet bekend maar volgen in de loop van oktober.

De MX-5 RF belichaamt volgens de fabrikant volledig de Jinba Ittai-filosofie van het merk, waarbij bestuurder en auto in perfect in harmonie zijn, het meest kenmerkende aspect van de MX-5 gedurende zijn inmiddels 27-jarige geschiedenis. De nieuwste versie van Mazda’s lichtgewicht tweezitter is voorzien van een opvallend fastback design met een driedelige elektrisch bedienbaar klapdak, waarbij het achterste deel na opening weer op z’n plaats wordt teruggezet voor een unieke cabrio-ervaring.

De Retractable Fastback werd voor het eerst onthuld op de New York International Auto Show in maart dit jaar en de spectaculaire uitvoering van de legendarische roadster vormde het hoogtepunt van de Mazda stand op Goodwood bij zijn Europese première, afgelopen juni. Afgezien van het dak deelt de MX-5 RF voor het grootste deel het Kodo design met de softtop versie, de MX-5 Roadster, met dezelfde lengte, breedte en wielbasis. De hardtop, die 5 mm hoger is, behoort tot één van de snelst te openen en sluiten elektrisch bedienbare cabriodaken, zelfs wanneer de auto rijdt met snelheden tot 10 km/u. De RF behoudt ook het handelsmerk van de MX-5: optimale rijprestaties en bochtendynamiek. Speciaal afgestelde wielophanging en stuurinrichting zorgen voor meer verfijning van deze karaktereigenschappen, terwijl geluidsabsorberend materiaal in de dakpanelen en speciale isolatie in de achterwielkasten het comfort in het interieur verbetert en voor een aanzienlijke vermindering zorgt van het geluidsniveau met gesloten kap.

De totale productie van de MX-5 bereikte op 22 april van dit jaar de 1.000.000 eenheden op. Het model is overal beloond met prijzen, tot nu toe won het meer dan 280 auto-awards over de hele wereld. Deze omvatten onder meer de titel van ‘World Car of the Year 2016’ en ‘World Car Design of the Year 2016’ voor de huidige en vierde generatie van de MX-5.

Lees ook:Mazda geeft prijzen voor nieuwe MX5 RF
Lees ook:Europees debuut nieuwe Mazda MX-5RF
Lees ook:Mazda MX5 – het eerste miljoen!
Lees ook:Groei en vertrouwen bij Mazda
Lees ook:Mazda showt haar nieuwe MX5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.