Nieuwe dealer voor Mazda in Nieuwegein…Cluistra!

Cluistra_Nieuwegein_okt14_nl_jpg72Met ingang van vandaag is Cluistra Nieuwegein B.V. de nieuwe Mazda-dealer voor Nieuwegein en omliggende regio. Het betreffende rayon strekt zich uit van Utrecht-Zuid met Zeist tot Vianen en van Wijk bij Duurstede tot Montfoort. Cluistra neemt de activiteiten over van Koops en zal opereren als full-service dealerbedrijf.
Cluistra heeft een lange historie opgebouwd met Hyundai (het merk dat in Nieuwegein naast Mazda blijft bestaan) en is al meer dan 35 jaar dealer. Het bedrijf is vele malen bekroond met ‘Excellent dealer’-awards en is sinds 2008 gevestigd in een ruim modern pand aan de Betuwehaven 1 in Nieuwegein, met aandacht voor natuurlijk licht en overzichtelijkheid. Sinds vorig jaar heeft Cluistra tevens het certificaat ‘Erkend Duurzaam’. Het moderne familiebedrijf wordt geleid door de broers Jan en Gert Cluistra en beschikt over een team van 17 FTE’s.
Cluistra Nieuwegein B.V. is aangesteld als full service Mazda-dealerbedrijf.

De opening van de nieuwe Mazdadealer in Nieuwegein komt op een goed moment. Iets meer dan een week geleden maakte Mazda zijn cijfers bekend over het derde kwartaal van 2014. Die lieten een verkoopstijging zien van 19 % vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

Mazda behoort daarmee tot één van de snelst groeiende autofabrikanten in Europa en dat terwijl de groei van de Europese markt voor personenauto’s terugliep tot 5 % *. Het Europese marktaandeel van Mazda kwam in het derde kwartaal uit op 1,51 %, daar waar dit marktaandeel in dezelfde periode van 2013 nog 1,34 % bedroeg en 1,06 % in 2012. In Nederland steeg de omzet in het derde kwartaal van 2014 met 8 %.
Belangrijkste reden voor de sterke groei van Mazda zijn de veelgeprezen modellen van de nieuwe generatie, die het grootste deel van de omzet beslaan. De Mazda3 is vooral populair in heel Europa, met in een aantal landen een verkoopstijging van meer dan 100 % vergeleken met vorig jaar, waaronder Denemarken, Duitsland, Nederland, Zweden en Spanje. De volledig nieuw ontworpen Mazda3, Mazda6 en Mazda CX-5 beschikken alle drie over het complete scala aan SKYACTIV-technologieën. Deze modellen zijn licht van gewicht en zuinig, zonder compromissen te doen aan prestaties, veiligheid of Mazda’s gepatenteerde rijplezier. Ze zien er bovendien goed uit dankzij het Kodo – Ziel van Beweging designthema. De al even innovatieve nieuwe generatie Mazda2 zal begin 2015 toetreden tot de Mazda line-up en na deze zullen er nog meer nieuwe modellen volgen.

Lees ook:Mazda heeft nieuwe Zaanse dealer…
Lees ook:Mazda groeit snel in Europa…
Lees ook:Groei en vertrouwen bij Mazda
Lees ook:Mazda draait lekkere cijfers…
Lees ook:Duurzame Hyundai-dealer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.