Nieuwe Renault Twingo; durf staat centraal….

TOURNEE EUROPEENNE DE RENAULT TWINGO IIIRenault heeft de Twingo opnieuw uitgevonden. Ruim twintig jaar na de lancering van de spraakmakende eerste generatie verzet de nieuwe Twingo opnieuw de bakens in de compacte klasse. De volledig nieuwe, derde generatie Twingo is in meerdere opzichten uniek en bezit volgens de Fransen alle eigenschappen van de volmaakte stadsauto. Dankzij de innovatieve voertuigarchitectuur met de motor achterin en een ongebruikelijk lange wielbasis is de interieurruimte zeer royaal voor een auto van slechts 3,59 meter lang. Tegelijkertijd is de speelse Twingo ongekend dynamisch en is manoeuvreren nog nooit zo eenvoudig geweest dankzij de kleinste draaicirkel in het segment. De nieuwe SCe 70- en Energy TCe 90-benzinemotoren (Smart-technologie) dragen in grote mate bij aan het fun-to-drive karakter van de vrolijke Twingo, terwijl ze minder dan 100 gram CO2 per kilometer uitstoten. De nieuwe Renault Twingo is voor prijzen vanaf € 9.990,- (incl. BTW en BPM) leverbaar en is dankzij de vele mogelijkheden op het gebied van kleurencombinaties en interieuropties geheel naar eigen smaak te personaliseren.

TOURNEE EUROPEENNE DE RENAULT TWINGO IIIDe nieuwe Twingo vertegenwoordigt het thema ‘Play’ in de designstrategie ‘Life Cycle’ van Renault, die bedacht is door Nederlander Laurens van den Acker, Directeur Corporate Design van Renault. Het nieuwe model is vanaf een blanco vel papier ontworpen met het doel de volmaakte stadsauto te creëren, zonder bepaalde kernwaarden uit het oog te verliezen.

Onlangs bekeek ik de nieuwe Twingo zelf even aandachtig en ik moet zeggen, erg leuk, opvallend en gedurfd. Gezien de populariteit van de eerdere generaties zal het ook met deze nieuwe kleine Renault wel lukken. Die Fransen hebben een nieuwe weg te pakken met aansprekende modellen en ik vind persoonlijk dat nieuwe front bij alle modellen, inclusief dat stevig uitstekende logo, erg fraai. De tijd van de wonderlijke auto’s ligt achter ons. En dat is goed nieuws voor de Renault-adepten. Deze Twingo past in dat patroon en plaatje. Ben wel benieuwd hoe hij zich houdt bij een stevige zijwind, maar dat is een ander verhaal…

Lees ook:Renault zet prijs nieuwe Twingo op scherp..
Lees ook:Twingo krijgt de motor achterin….
Lees ook:Twingo voor snelle jongens (of meisjes)
Lees ook:Twingo staat nu bij de dealer…reclamecampagne loopt!
Lees ook:Nieuwe Twingo maakt Europese toer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.