Honda Civic Tourer krijgt verrassende prijs..

Honda Civic_Tourer-kleinNa de onthulling op de Frankfurt Motor Show maakt Honda nu de prijzen bekend van de 2014 Honda Civic Tourer, die begin volgend jaar geïntroduceerd in Nederland wordt geintroduceerd. De Civic Tourer is volgens de Japanners de meest compacte en laagste wagon in het C-segment. Zijn sterkste punten zijn zonder twijfel de volumineuze bagageruimte en bijzondere styling. Maar ook op het gebied van veiligheid, comfort en veelzijdigheid heeft deze nieuwste Honda veel te bieden.
De 2014 Civic Tourer is ontwikkeld, ontworpen en getest in Europa, zodat de auto voldoet aan de eisen en wensen van Europese consumenten en rijomstandigheden. De Civic Tourer komt straks beschikbaar vanaf 22.990 euro.

Honda Civic_Tourer-blauw-en-rood-hrDe styling van de 2014 Civic Tourer is een afspiegeling van de 2014 5-deurs Civic: een dynamisch ontwerp met gestroomlijnde aerodynamica. De Civic Tourer erft ook hetzelfde sportieve en onderscheidende ‘gezicht’ van de geüpdate 2014 5-deurs Civic, maar heeft wel zijn eigen, karakteristieke identiteit, met een brutale lijn die van de A-stijl helemaal doorloopt tot de D-stijl, waarmee de indruk van een zwevende daklijn gecreëerd wordt. De achterruit is verlengd zodat deze over de D-stijl valt en het portierframe achter is 17 mm verhoogd ten opzichte van de 5-deurs Civic, waarmee de Civic Tourer zijn elegante look en brutale styling krijgt.

Honda Civic Tourer 2De Civic Tourer is de eerste productieauto ter wereld met een adaptief achterdempingsysteem. Het nieuw ontwikkelde adaptieve dempingsysteem past razendsnel en automatisch de demping achter aan, afhankelijk van de omstandigheden. Hierdoor blijft de auto comfortabel op de snelweg, maar ook doortastend en behendig als er meer prestaties gevraagd worden. Stabiliteit bij hoge snelheden was een belangrijke focus tijdens de ontwikkeling. Dit werd onder meer bereikt met een stijvere carrosserie en uitgebalanceerde aerodynamica. De Aerodynamische lifkracht is voor en achter bijna nul, wat zorgt voor veel stabiliteit bij hoge snelheden.

Honda Civic_Tourer-zij-hrDe Civic Tourer komt beschikbaar met de 1.6 liter i-DTEC motor of met de 1.8 liter i-VTEC benzinemotor, handgeschakeld of automaat. De nieuwe 1.6 i-DTEC-dieselmotor, samengesteld uit een aluminium cilinderkop die verbonden is aan een ‘open deck’-aluminium blok, is de eerste motor uit de Honda Earth Dreams Technology-serie die in Europa wordt geïntroduceerd. Als lichtste in zijn klasse levert deze motor 300 Nm koppel bij een CO2-uitstoot van slechts 99g/km*. The Civic Tourer is ook leverbaar met de Honda 1.8 i-VTEC-motor met handmatige of automatische schakeling, en met een CO2-uitstoot vanaf slechts 148 g* per km. De 1.8 liter i-VTEC is uitgerust met Honda’s VTEC-technologie en motormanagementsystemen. Efficiëntieverhogende technologie met Idle Stop wordt standaard geleverd bij de handgeschakelde versies.

De Civic Tourer wordt gebouwd in Honda’s fabriek in de UK en wordt in februari 2014 in Nederland geïntroduceerd.

Lees ook:Honda’s innovatieve dempingsysteem; Civic Tourer eerste model!
Lees ook:Honda Civic Tourer; eerste details!
Lees ook:Honda klaagt niet
Lees ook:Honda gaat voor een wereldrecord…
Lees ook:Honde FCX Concept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.