Prijs voor schoon vervoersbeleid PLUS Supers

Lean & Green AwardsOnlangs nam Rowell Versleijen, directeur logistiek van PLUS, een Lean and Green Star in ontvangst voor de gerealiseerde CO2-reductie bij zijn bedrijf.
Duurzaamheid staat hoog in het vaandel van PLUS. Ook op het gebied van logistiek. In de afgelopen vijf jaar heeft PLUS de CO2-uitstoot jaarlijks weten te verminderen door de logistiek steeds efficiënter in te richten. Als gevolg van besparingsactiviteiten realiseerde PLUS tussen de nulmeting in 2008 en de evaluatiemeting in 2012 maar liefst 21,3% CO2-reductie. Om voor een Lean and Green Star in aanmerking te komen moet een organisatie binnen een periode van vijf jaar aantoonbaar een CO2-reductie van minimaal 20% behalen.

PLUS - Logo Lean and Green StarOm die CO2-uitstoot te verminderen, nam PLUS in de afgelopen jaren diverse maatregelen, zoals:
Vermindering van lege kilometers bij transport tussen distributiecentra
Verschuiving van artikelen tussen landelijke en regionale distributiecentra, om zodoende volumes dichter bij de supermarkt te hebben
Continue optimalisatie van uitgaand transport
Ophalen van goederen bij leveranciers
Overstap van grijze naar groene stroom in het landelijke en de drie regionale distributiecentra.
Rowell Versleijen van PLUS: “Verduurzamen van de logistiek is een van onze speerpunten. In 2010 waren we de eerste foodretailer met een Lean and Green Award en deze Lean and Green Star is voor ons een bevestiging dat al onze inspanningen zichtbaar resultaat hebben.”

Lees ook:Elektrische bestellingen bij de PLUS
Lees ook:Veertien MAN’s voor DeliXL
Lees ook:Duurzaamheid belangrijk thema BedrijfsautoRAI 2015
Lees ook:Fikse order voor MAN
Lees ook:Transporteur Bosman kiest voor schone Mercedes-trucks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.