MAN meest betrouwbare truckmerk volgens Duitse TuV

02_MAN_TUV_193MAN blijft koploper op het gebied van betrouwbaarheid. In het Duitse TÜV-rapport van 2013 laat het merk de minste storingen noteren, net als in 2012. In de categorie van de eenjarige trucks heeft MAN zijn positie zelfs nog versterkt: 82 procent van de voertuigen in deze categorie is storingsvrij (in 2012 was dat 78 procent). In de categorie tot en met vijf jaar is 65 procent van de MAN’s zonder problemen en dat is nog altijd bovengemiddeld hoog. De onderzoekers van TÜV schrijven het toe aan de beproefde techniek van MAN: “Motoren, assen en aandrijflijnen zijn solide en uitgerijpt.”

In de categorie tot en met vijf jaar oud boekt MAN zo’n 3,5 procent minder storingen dan de eerste concurrent. Als het gaat om het aandeel voertuigen met een serieus mankement scoort MAN beduidend beter dan de concurrentie. Bij de eenjarigen is bij slechts 5 procent van de MAN trucks sprake van een belangrijke storing en bij de voertuigen tot en met vijf jaar bij ongeveer 18 procent.

Volgens de TÜV worden vrachtauto’s bovengemiddeld goed onderhouden. Het geeft aan dat de gebruikers zich realiseren dat dit leidt tot minder uitval en dure reparaties. Service- en onderhoudscontracten betalen zich dan ook op de lange duur uit volgens het rapport.
Het TÜV-betrouwbaarheidsrapport van vrachtauto’s is in samenwerking van de TÜV-teststations met het vaktijdschrift Verkehrsrundschau tot stand gekomen. Het volledige rapport is via deze link te downloaden: www.verkehrsrundschau.de/tuev-report

Lees ook:MAN Trucks volgens TUV meest betrouwbaar!
Lees ook:MAN grootste stijger in truckmarkt
Lees ook:Relatief veel schone vrachtautoritten in ons land…
Lees ook:Toyota weer in de prijzen
Lees ook:Volkswagen Bedrijfswagens; topwaardering van de TuV!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.