MAN Trucks volgens TUV meest betrouwbaar!

01-MAN-voor-derde-maal-op-rij-aan-kop-in-TUV-rapportAl drie jaar op rij is MAN naar eigen verklaring koploper op het gebied van betrouwbaarheid. In het TÜV-rapport van 2014 laten de MAN-trucks opnieuw de minste storingen noteren, net als in 2012 én 2013. In de categorie van de eenjarige trucks is 83,2 procent van de MAN-trucks storingsvrij gebleken. In 2013 was dat 82 procent en in 2012 78 procent. In de categorie trucks tot en met vijf jaar oud is er een bovengemiddeld percentage van de MAN’s zonder problemen.
In de categorie tot en met vijf jaar oud boekt MAN 1,2 procent minder storingen dan de eerstvolgende concurrent. Ook als het gaat om het aandeel voertuigen met een serieus mankement, dan scoort MAN beduidend beter dan de concurrentie. Bij de eenjarige trucks is bij slechts 7,4 procent van de MAN-trucks sprake van een belangrijke storing en bij de voertuigen tot en met vijf jaar bij ongeveer 20 procent – “Beduidend minder dan het gemiddelde in deze leeftijdscategorie”, aldus het TÜV-rapport.

02-MAN-voor-derde-maal-op-rij-aan-kop-in-TUV-rapportVolgens de TÜV worden vrachtauto’s bovengemiddeld goed onderhouden. Het geeft aan dat de gebruikers zich realiseren dat dat leidt tot minder uitval en dure reparaties. Service- en onderhoudscontracten betalen zich dan ook op de lange duur uit volgens het rapport.
Het TÜV-betrouwbaarheidsrapport van vrachtauto’s is in samenwerking van de TÜV-teststations met het vaktijdschrift “Verkehrsrundschau” tot stand gekomen.

Lees ook:MAN meest betrouwbare truckmerk volgens Duitse TuV
Lees ook:MAN grootste stijger in truckmarkt
Lees ook:Oenema kiest voor MAN
Lees ook:Flink meer trucks verkocht…
Lees ook:MAN levert vijf trucks aan Balvert Nieuwkoop!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.