Klassiekers verzamelen op Teuge volgend weekend

aviation-images.comHet programma is definitief, de inschrijvingen geteld; de organisatie is klaar voor Wings, Wheels & Goggles, een spectaculair evenement dat op 8 en 9 juni a.s. op vliegveld Teuge bij Apeldoorn wordt gehouden. Gedurende twee dagen zullen klassieke auto’s en oude vliegtuigen deelnemen aan een rally over land en door de lucht. Naast de prachtige auto’s en historische vliegtuigen is er veel ander moois te zien zoals de Breitling Skywalkers, stuntvliegers en modeshows van Mart Visser.

Nooit eerder was een evenement waarbij oude auto’s en historische vliegtuigen met en tegen elkaar strijden in een rally in Nederland te zien. Het unieke programma met bijna veertig vliegtuigen en auto’s zal een breed publiek aanspreken. Ook de kinderen en de dames worden natuurlijk niet vergeten, daar heeft de organisatie een aantrekkelijk omlijstend programma voor gemaakt.

Een van de deelnemers aan de rally is Jan-Peter Balkenende die met KLM-baas Peter Hartman zal deelnemen in een vooroorlogse Bentley Boattail uit 1924. In de middag zal Hartman zijn stoeltje in de auto verruilen voor een plek in een historisch vliegtuig, dat hij zo goed mogelijk over de uitgezette route zal proberen te leiden. Een andere bekende naam die in Teuge zal zijn, is Mart Visser. De modeontwerper houdt een aantal ‘performances’ en gaat op zoek naar de beste, in stijl geklede bezoeker. De winnaar ontvangt een mooie prijs van Gant USA. Ook komt Society watcher Jort Kelder opnames maken voor zijn programma ‘Hoe heurt het eigenlijk’.

Klassieke auto's en vliegtuigen Px187MzYwOTMzLTM=Tijdens de pauzes zijn er vliegdemonstraties van Yaks, Russische trainers uit de tijden van de KOude Oorlog. Zij zullen een indrukwekkende show boven het vliegveld weggeven. Minstens zo aansprekend zal de demonstratie van de Breitling Skywalkers zijn, waarbij een aantal dames zich op de vleugels van de vliegtuigen heeft vastgemaakt en zo het luchtruim kiest. Voor de durfallen onder de deelnemers van de rally, staat een van de dames haar plaats op de vleugel van een vliegtuig af. Tickets voor Wings, Wheels & Goggles zijn tot 4 juni te verkrijgen via www.teugetickets.nl, daarna aan de kassa’s op het vliegveld.

Lees ook:Race tussen klassieke auto’s en vliegtuigen op komst…
Lees ook:Oude bekenden…
Lees ook:Historische rally in juni
Lees ook:Porsche’s Kids Rally
Lees ook:VW slaat toe in Monte Carlo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.