Race tussen klassieke auto’s en vliegtuigen op komst…

Oude auto's en vliegtuigen Px187MzYwOTMzLTI=Op 8 en 9 juni a.s. is het bekende vliegveld Teuge bij Apeldoorn toneel van een bijzondere ontmoeting tussen vooroorlogse sportauto’s en klassieke vliegtuigen. Zo’n 55 teams zullen de strijd met elkaar aangaan tijdens een unieke rally over land en door de lucht. Het avontuur is van dichtbij te volgen op het vliegveld zelf, waar alle equipes starten en finishen en waar ze tussen de tochten door, kunnen worden bekeken. Daarnaast is er een interessant omlijstend programma voor jong en oud, man en vrouw.

Ruim 50 oude vliegtuigen en een gelijk aantal vooroorlogse sportauto’s zonder dak zullen tijdens het evenement gedurende drie sessies strijden om de eer en een prachtige bokaal. De teams, bestaand uit een vliegtuig en een oude auto, moeten op tijd een bepaalde route afleggen. Wie dat het beste doet, dus zo dicht mogelijk de normtijd weet te benaderen, wint.

AMU2Twee keer per dag vertrekken de auto’s en vliegtuigen vanaf Teuge, wat veel vliegbewegingen en een boeiend spektakel oplevert. Zijn de vliegtuigen en de auto’s niet ‘en route’, dan staan ze rond de hangars van het vliegveld en kunnen ze worden bekeken. Daarnaast zijn er modeshows, vliegdemonstraties met een Catalina en een B25 Mitchell-bommenwerper en stuntvliegers.

De unieke formule van oude vliegtuigen en klassieke auto’s slaat aan. Nu al hebben zich zo’n dertig equipes gemeld en merken als Breitling, Bentley en KLM zullen aanwezig zijn met hun producten. De KLM neemt een van de Dutch Dakota Association afkomstige DC3 Dakota mee, Bentley zal haar volledige gamma nieuwe modellen presenteren, gelardeerd met klassieke, vooroorlogse auto’s. Breitling toont op Teuge zijn Aviator-modellijn en de Koninklijke Luchtmacht komt met een Harvard en een andere verrassing.

De organisatie van het evenement is in handen van Classic Events, ook verantwoordelijk voor het tweejaarlijkse klassiekerfestijn in de tuinen van Paleis Het Loo in Apeldoorn. Dat betekent in elk geval dat Wings, Wheels & Goggles een mooi evenement gaat worden. Met een belangrijk verschil: omdat de ruimte op en om het vliegveld beperkt is, zal de organisatie een ‘vol=vol-beleid’ hanteren. Wie het spektakel niet wil missen, kan nu online en in de voorverkoop kaarten tegen gereduceerd tarief aanschaffen op www.teugetickets.nl.

Lees ook:Klassiekers verzamelen op Teuge volgend weekend
Lees ook:Oude bekenden…
Lees ook:Klassiekers in Mijdrecht
Lees ook:Stijlvolle gadgets bij Bentley
Lees ook:Spectaculair stoere combinatie doet Spaanse stunt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.