Van je vrienden moet je het hebben….

Soms snap ik even niet wat er in mijn eigen branche allemaal speelt. Alsof sommigen een beetje de weg kwijt zijn geraakt. Zo blijkt de RAI-Vereniging ineens uiterst kritisch te zijn over de voorgestelde verhoging van de maximum snelheid. Een besluit dat wordt omarmd door de belangrijkste doelgroep in ons land, iets van zeven miljoen automobilisten. Maar die worden door de RAI-Vereniging in de steek gelaten. Lees maar eens mee hoe die club aankijkt tegen wat het kabinet nu heeft besloten. Zo spreek de RAI over ‘een vermeende verbetering van de doorstroming ligt aan het besluit ten grondslag. RAI Vereniging is negatief over die voorgestelde verhoging.
RAI Vereniging ziet de meerwaarde van de aangekondigde verhoging niet. Tegelijkertijd staat deze haaks op de inspanningen van de automobielindustrie en van de rijksoverheid om de verkeersveiligheid te vergroten en uitstoot van schadelijke stoffen door wegverkeer te verlagen. De ongevallencijfers in het Nederlandse verkeer laten in de voorbije jaren een dalende trend zien. Nederland is hierdoor inmiddels één van de verkeersveiligste landen van Europa. Dit is te danken aan de inspanning van fabrikanten en importeurs om hun producten veiliger te maken, aan de overheid die een solide infrastructuur- en verkeersbeleid voert en aan de hoge kwaliteitseisen die aan rijopleidingen worden gesteld.
Om het aantal verkeersslachtoffers dat helaas nog te betreuren is verder te verlagen, moeten steeds grotere inspanningen worden geleverd. Tegelijkertijd wordt nu een maatregel genomen waarvan becijferd is dat deze tot 7 extra verkeersslachtoffers per jaar leidt. Om dit niet te laten gebeuren trekt het kabinet 132 miljoen euro uit. RAI Vereniging vindt de verhouding tussen meerwaarde van de maatregel en de maatschappelijke kosten die hiermee gepaard gaan buitengewoon scheef. In een tijd van financiële en economische crisis zou het zelfs ongepast genoemd kunnen worden’. Soms krijg ik de indruk dat de linkse politieke stromingen in dit land zelfs zijn binnengedrongen in de bestuurskamers van wat ik toch echt de kern van onze branche zou willen noemen. Ik moet er gewoon even van bijkomen…..

Lees ook:Autorijdend Nederland wil gewoon 130km/uur!
Lees ook:RAI blijft tegen verhogen maximum snelheid….
Lees ook:RAI is blij met Belastingplannen 2011
Lees ook:Voorlopig nog geen woon-werkverkeer-belasting
Lees ook:RAI teleurgesteld in kabinet…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.