Mazda Endurance Challengers succesvol…

Mazda mec-zandvoort-12-160515De Mazda Endurance Challengers hebben hun eerste race van het nieuwe seizoen in het Endurance Kampioenschap van het DNRT winnend afgesloten. Het team in de grijze Mazda MX-5 NC was de snelste in hun klasse van totaal 23 auto’s in de 6 uur van Zandvoort. Het is voor het eerst in de jonge geschiedenis van het uit drie coureurs bestaande team dat de hoogste trede van het podium werd beklommen.

De Mazda Endurance Challengers kenden vorig jaar een slecht en uiterst pechvol eerste seizoen. Na de winterstop, waarin er uitvoerig werd getest, keerde routinier Eric Sliphorst als enige terug en vormde een nieuw team met twee oud-strijdmakkers uit de Ribank Mazda MaX5 Cup, Dick van Rij van Smurfracing.nl en Carlo Izelaar, die afgelopen seizoen een aantal races reed voor het Duitse IL Motorsport. Voor de komende 24 Uur van Oschersleben wordt het team versterkt met Lukas Van Schagen van Loekalive.

Mazda Motor Nederland stelde het team een vrijwel nieuwe Mazda MX-5 NC met 2.0 liter benzinemotor en handgeschakelde zesversnellingsbak ter beschikking. De motor heeft standaard 160 pk, maar dat is door tuner IL Motorsport verhoogd naar 185 pk om competitief te zijn binnen het Endurance Kampioenschap van het DNRT.

Lees ook:Mazda zet eigen raceteam in…
Lees ook:Mazda vindt sponsor voor MaX5 Cup
Lees ook:Hyundai laat Belg WRC-auto besturen…
Lees ook:Raggen in een Opel Astra
Lees ook:Spannende races Mazda MaX5 Cup

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.