Teslarijders houden zich het minst aan de regels…

Tesla S - 2017 - 3Tesla-rijders ontvingen in 2016 de meeste bekeuringen van alle leaserijders. Met bijna vier boetes per auto eindigen ze boven Landrover, BMW en Audi. Ook rijden Tesla-bestuurders veel schade. Dit blijkt uit een onderzoek van mobiliteitsprovider Athlon naar bekeuringen en autoschades onder Nederlandse leaserijders in 2016.

Tesla-eigenaren domineren de top 5 als het gaat om de meeste bekeuringen. Ook behoren zij tot de grootste brokkenpiloten: Tesla-bestuurders staan op de tweede plaats als het gaat om het rijden van schade. Alfa-bezitters reden de meeste schade: ruim 15% meer dan Tesla-rijders. Opvallend feitje is dat bestuurders van luxe merken niet de duurste boetes rijden. Smart-rijders kregen namelijk gemiddeld genomen de hoogste boetes. Zij mochten per bekeuring ruim € 105,- afrekenen, 27% meer dan het gemiddelde boetebedrag van € 83,15,-. Suzuki-rijders zijn het braafste jongetje uit de klas. Zij kregen de minste boetes én reden de minste schade. In vergelijking met 2015 is er in totaal dit jaar slechts 1% meer schade gereden. Zo blijkt uit onderzoek van Athlon Lease.

Alfa Giulia frontal blueMarchel Koops van Athlon: ‘Audi-bestuurders en BMW-rijders worden vaak gezien als gewaagde rijders, maar de data lijkt deze aanname enigszins te ontkrachten. Ze reden dit jaar namelijk ruim 28% minder schade dan de nummer 1 (Alfa-rijders). En waar Audi-rijders in 2015 nog de meeste verkeersovertredingen maakten, sleepten de Tesla-bestuurders dit jaar 34% meer bekeuringen binnen.’

Top 5 boetes per merk Top 5 schades per merk
1. Tesla 1. Alfa
2. Landrover 2. Tesla
3. BMW 3. Lexus
4. Audi 4. BMW
5. Alfa 5. Audi

Vrouwen ontvingen in 2016 bijna 13% meer bekeuringen dan mannen. Wel zijn de mannen vaak iets duurder uit: gemiddeld betaalden mannen €84,45,- aan bekeuringen en vrouwen €80,73,-. Bijna driekwart van die boetes werd uitgedeeld voor snelheidsovertredingen. Parkeerboetes (11%) komen op een tweede plek, door rood rijden staat met 2% op de derde plaats van meest ontvangen boetes. Vrouwen lijken voorzichtiger te rijden dan mannen. Mannen reden namelijk ruim 6% meer schade dan vrouwen.

Lees ook:Merk zegt veel over gedrag berijder…
Lees ook:Leaserijders in zilveren Audi’s meest bekeuringgevoelig…
Lees ook:Athlon krijgt veel interesse voor Tesla E-car
Lees ook:Vrouwen vaker bekeurd dan mannen…
Lees ook:Klanten Athlon als eerste in Tesla Model X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.