MINI showt nieuwe John Cooper Works Clubman…

Mini 2017 Cooper WorksDe nieuwe MINI John Cooper Works Clubman is volgens de Britse BMW-dochter een bijzonder sportief en veelzijdig talent. Authentiek raceautogevoel is bij de compacte Brit gekoppeld aan ruimte, praktisch gebruiksgemak en sublieme rijkwaliteiten, ook op langere afstanden. Het ALL4 vierwielaandrijvingssysteem is standaard, zodat maximale grip is verzekerd als het vermogen van 170 kW (231 pk) van de 1.998 cm3 viercilinderkrachtbron met MINI TwinPower Turbo techniek ten volle wordt benut. De nieuwe MINI John Cooper Works Clubman is per direct leverbaar bij de MINI Dealer vanaf € 45.990.

Ultiem rijplezier en exclusiviteit staan bij deze meest extreme en sportieve versie van de MINI Clubman voorop. Motor, onderstel en het aerodynamisch geoptimaliseerde uiterlijk met een sportieve flair, zijn met de hoogst mogelijke precisie op elkaar afgestemd. Motor en aandrijflijn leveren grote prestaties. De motor is gelijk aan die in de MINI Cooper S Clubman, maar levert in de John Cooper Works versie 29 kW (39 pk) meer vermogen. De krachtbron is gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak. Zonder meerprijs is deze MINI uit te rusten met een sportieve Steptronic achttrapsautomaat. Het brandstofverbruik komt uit op een gemiddelde van 7,4 l/100 km (automaat: 6,8 l/100 km) en een gecombineerde CO2-uitstoot van 168 g/km (154 g/km). De acceleratie van 0 tot 100 km/uur is mogelijk in 6,3 seconden en de topsnelheid bedraagt 238 km/uur.

MINI John 2016 - 4 P90206785-mini-john-cooper-works-convertible-01-2016-293pxDe cockpit heeft dezelfde sportieve ambiance als die in de andere John Cooper Works modelvarianten van MINI. Het interieur van de Clubman biedt daarbij vijf volwaardige zitplaatsen en een bagageruimte van 360 liter onder de hoedenplank. Door de achterbank neer te klappen groeit de inhoud naar 1.250 liter. De John Cooper Works sportstoelen met geïntegreerde hoofdsteunen, de speciale dorpelpanelen en het multifunctionele sportstuur geven het interieur een sportwagenwaardige look en feel. Ook de versnellingspook, de pedalen en het instrumentarium hebben de designkenmerken van John Cooper Works.

Standaard zijn LED-koplampen, MINI Rijmodus, Park Distance Control, Comfort Access, Radio MINI Visual Boost, airconditioning, een multifunctioneel stuurwiel en adaptieve cruisecontrol. Ook Intelligent Emergency Call en Collision Warning met City Braking Function behoren tot de uitrusting. Verder is er grote keuze uit extra’s en zijn bestuurdersassistentiesystemen mogelijk die ook voor de andere versies van de MINI Clubman beschikbaar zijn. Dat geldt eveneens voor de online-functies die met MINI Connected via een smartphoneverbinding mogelijk zijn. Specifieke opties van John Cooper Works zijn: sportieve striping, verchroomde spiegelkappen, Chrome Line interieur, MINI Yours sportstuur met lederen bekleding en keuze uit drie MINI Yours interieurstijlen.

Lees ook:Weer een ‘vette’ nieuwe Mini….
Lees ook:MINI onthult de John Cooper Works…
Lees ook:MINI brengt extra uitvoering; John Cooper Works…..Made in Holland!
Lees ook:Prijzen Mini Clubman bekend
Lees ook:Facelift voor de MINI Clubman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.