MINI onthult de John Cooper Works…

201410-P90167727-zoom-origDe nieuwe MINI John Cooper Works staat vanaf mei 2015 bij de MINI dealers en is leverbaar vanaf € 39.995,-. Deze vanafprijs geldt voor zowel de handgeschakelde als voor de automatische transmissie. De compacte, premium sportauto heeft een racy uitstraling en biedt kartachtige driving fun, zoals alleen een MINI dat kan. De zeer complete standaarduitrusting en de exclusief voor de John Cooper Works beschikbare lakkleur Rebel Green geven deze MINI een unieke flair.

201410-P90167732-zoom-orig (1)Het uiterlijk van de MINI John Cooper Works oogt sportief, dankzij een voorbumper met zeer grote luchtinlaten onderin, speciale zijskirts, verbrede wielkastranden, speciale grille, achterspoiler en het sportuitlaatsysteem met extra dikke dubbele uitlaatuiteinden. Ook zijn de pedalen en de voetsteun afgewerkt met aluminium. De standaarduitrusting is verder o.a. voorzien van 17” lichtmetalen John Cooper Works Race Spoke wielen, MINI Rijmodus en LED koplampen met witte richtingaanwijzers. Het interieur onderscheidt zich onder meer door sportstoelen van dinamica/leatherette Carbon Black bekleding met geïntegreerde hoofdsteunen en een John Cooper Works sportstuur.

201410-P90167731-zoom-origDe MINI John Cooper Works is de krachtigste in serie gebouwde MINI tot op heden. De 2,0-liter viercilindermotor met MINI TwinPower Turbo-techniek levert een vermogen van 170 kW/231 pk en zorgt voor een topsnelheid van 246 km/u. De sprint van 0 naar 100 km/u voltrekt zich in 6,3 seconden en in 6,1 seconden met de 6-traps Steptronic automatische transmissie. De toegenomen souplesse blijkt ook uit de zeer snelle tussensprint van 80 naar 120 km/uur in 5,6 seconden. Met de automatische transmissie pakt het brandstofverbruik bovendien tot wel twintig procent gunstiger uit met een gemiddelde van 5,7 l/100 km en een bijbehorende CO2-uitstoot van slechts 133 g/km.

De MINI John Cooper Works staat vanaf mei bij de MINI dealers.

Lees ook:Weer een ‘vette’ nieuwe Mini….
Lees ook:MINI brengt extra uitvoering; John Cooper Works…..Made in Holland!
Lees ook:Nieuwe MINI John Cooper Works; volgend jaar bij de dealer…
Lees ook:MINI showt nieuwe John Cooper Works Clubman…
Lees ook:Vlotte stationcar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.