Mazda had goede septembermaand

Mazda 3 new dieselMazda heeft ook in de maand september in Europa een groei met dubbele cijfers weten te realiseren. Met net iets minder dan 17.000 eenheden stegen de verkopen van de uitdagende Japanse autofabrikant met 30,2 % in de afgelopen maand ten opzichte van september 2012, de derde opeenvolgende maand met een groei van meer dan 30 %. Het verkoopsucces zorgt voor een aandeel van 1,4 % in de Europese markt voor personenauto’s*.
Over de eerste negen maanden van 2013 steeg de omzet van Mazda met 13,5 % tot 114.000 eenheden, vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. De groei was vooral sterk in Scandinavië en Groot-Brittannië. Noorwegen noteerde dit jaar meer dan een verdubbeling van de omzet, 139 %, Zweden een stijging van 52 %. In Groot-Brittannië vonden 45 % meer Mazda’s een nieuwe eigenaar in de maand september, dat is 14,5 % meer gerekend over de eerste negen maanden van dit jaar**.

CX-5_2011_zealred_action_13__jpg72De recente successen zijn vooral te danken aan de Mazda6 en de Mazda CX-5. Het laatstgenoemde model is zowel in Nederland als in Noorwegen de best verkochte crossover SUV. In Noorwegen is het bovendien het op één na beste verkochte model overall en zijn vergeleken met een jaar geleden de verkopen van de compacte SUV verviervoudigd. De Mazda CX-5 heeft nu een marktaandeel van 3,5 % in Noorwegen. In Zweden zijn de CX-5 verkopen verdrievoudigd en in Duitsland, de grootste markt van Europa, bijna verdubbeld, met 84 %. De Mazda6 doet het ook bijzonder goed. Gerekend vanaf begin 2013 stegen de verkopen van Mazda’s topmodel in Zweden met 240 %, in Duitsland met 80 % en in Denemarken met 52 %. De verwachting is dat de binnenkort te lanceren geheel nieuwe Mazda3 een vergelijkbaar succes zal worden.

Lees ook:Mazda groeit snel in Europa…
Lees ook:Mazda had een goed jaar…
Lees ook:Mazda had een topjaar…
Lees ook:VW levert meer auto’s dan ooit…
Lees ook:Mazda draait goed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.