Wat details over de Toyota Yaris Hybrid R

Toyota Hybrid R frontalDe conceptauto Toyota Yaris Hybrid-R combineert volgens de fabrikant een krachtige 1,6 liter Global Race Engine-benzinemotor met twee goed presterende elektromotoren, waarmee ‘intelligente’ elektrische vierwielaandrijving mogelijk is. Alles bij elkaar levert de aandrijflijn een vermogen van 308 kW/420 pk. Daarmee zou de wagen in potentie wel een ‘bommetje’ kunnen zijn.

Toyota Hybrid R transparantDe voorwielen van de op de 3-deurs Yaris gebaseerde Hybrid-R worden aangedreven door een direct ingespoten, 220 kW/300 pk sterke 1,6 liter viercilinder turbomotor. Deze is ontwikkeld door Toyota Motorsport GmbH (TMG) volgens de regels van de Internationale Automobiel Federatie (FIA) als zogenoemde Global Race Engine, voor gebruik in diverse takken van autosport. De achterwielen zijn elk uitgerust met een 44 kW/60 pk sterke elektromotor. Alles bij elkaar levert de aandrijflijn een vermogen van 308 kW/420 pk. De twee elektromotoren dienen als generator tijdens remmen en ondersteunen de benzinemotor tijdens accelereren.

Toyota Hybrid R EngineDe energie die wordt teruggewonnen tijdens het remmen wordt – net als in de TS030 Hybrid – opgeslagen in een supercondensator. Vergeleken met een standaard NiMh-hybridebatterij heeft de supercondensator een hogere vermogensdichtheid en een snellere op- en ontlaadsnelheid. Dat sluit perfect aan op de vereisten voor gebruik in de autosport, waar korte en onmiddellijke acceleraties noodzakelijk zijn. Het zou me verbazen als we de nieuwe Hybrid-R niet zouden zien op de komende IAA-tentoonstelling in Frankfurt. Echt een lekker showbeest om van te genieten.

Lees ook:Toyota Yaris blijkt meest gebouwde Fransooos
Lees ook:Toyota Yaris Hybride; loeibetrouwbaar…
Lees ook:Toyota presenteert zich sportief in Geneve…
Lees ook:Toyota zoekt proefrijders voor Yaris Hybride…
Lees ook:Toyota en Lexus buitengewoon zuinig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.