Thuis opladen Plug-in Hybride blijkt ‘in’

Berijders van een Toyota Prius Plug-in Hybrid laden hun auto vrijwel dagelijks thuis op. Dat blijkt uit de oplaadstatistieken van The New Motion; de organisatie die zorgt voor de plaatsing én werking van oplaadpalen (‘lolo’s’) bij de berijders thuis. Deze lolo’s maken onderdeel uit van het Oplaad Service Pakket dat bij elke Toyota Prius Plug-in Hybrid wordt geleverd. Hierdoor kan de berijder van elke Prius maximaal elektrisch rijden.
Gemiddeld laadt een Prius Plug-in Hybrid rijder zijn auto 25 keer per maand thuis op. Via zijn thuislolo ‘tankt’ men gemiddeld 60 kWh per maand aan stroom, goed voor zeker 5.000 elektrische kilometers per jaar. Een kwart van de berijders laadt zelfs gemiddeld 42 keer per maand thuis op; hiermee kan zelfs zo’n 8.000 kilometer elektrisch worden gereden – en dus zonder uitstoot. Dat staat nog los van het oplaadgedrag van deze berijder op andere locaties, zoals bij het werk of op openbare plaatsen zoals winkelcentra of parkeergarages.
Hoe vaker een stekkerhybride auto als de Toyota Prius Plug-in Hybrid wordt opgeladen, hoe lager zijn benzineverbruik is. De ervaring leert dat extreem lage verbruikscijfers hierdoor mogelijk zijn. En dat moet dan het verhaal over het extreme meerverbruik van dit type hybrides volgens de fabrikant weerleggen. Ben benieuwd naar de praktijkervaring van berijders van dit soort wagens…

Lees ook:Toyota ziet wel zuinige kansen voor hybrides
Lees ook:Toyota garandeert tijdige levering Prius Plug-in
Lees ook:Toyota op groene vakbeurs
Lees ook:Toyota krijgt mooie onderscheiding voor Prius…
Lees ook:Vanaf deze maand bij de Toyota-dealer; Prius op zonnecellen…

6 reacties op “Thuis opladen Plug-in Hybride blijkt ‘in’

  1. Piracetam

    Om uw elektrische of Plug-in hybride auto thuis op te laden, zijn een beveiligde stekker en een directe elektriciteitslijn aangeraden. Kortom: ruil uw klassieke stekker in voor een CarPlug! U kunt dan ook op elk moment het verbruik en de laadkosten van uw voertuig bekijken, net als in een tankstation.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Leo

    Jammer dat de prijs niewt even wordt genoemd, dan was de spot compleet geweest…

      /   Beantwoorden  / 
  3. Ronald Zomer

    de hele nacht thuis laden is ideaal. dan wel tegen normaal tarief en niet een NewMotion contract met afname verplichting op stroom! 50cent kw-uur!?? Gewoon stekker thuis voldoet. randaarde & separate groep geven de veiligheid. Dan nog een aardlek erbij en er is geen risico! Nachtstroom tarief of aansluiting buitenverlichting(buurman)!

      /   Beantwoorden  / 
  4. Leo

    @Ronald – dank voor de aanvullingen….

      /   Beantwoorden  / 
  5. AlexR

    Sinds een paar maanden liggen er 16 zonnepanelen op mijn dak. Echter, mijn stroommeter giert als een dolle terug. Eind van het jaar wordt dat dus geld terug krijgen! Echter…. per KW krijgen we slechts 6 cent. Dat schiet dus niet echt op. Dus ik ben zoekende naar alternatieven. Een plugin auto lijkt me een prima optie. Wat ik me afvraag is hoeveel stroom (KW) nodig is voor een ritje van 20 KM? Dat is precies van en naar mijn werk.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Leo

      IK zou die laatste vraag eens neerleggen bij de Toyota-importeur of een professionele dealer. Die kan het je vast haarfijn uit de elektrische doeken doen….

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.