Suzuki investeert in brandstofceltechniek…

Suzuki Motor Corporation gaat een joint venture aan met Intelligent Energy Holdings PLC uit het Verenigd Koninkrijk; SMILE FC System Corporation gaat brandstofcelsystemen ontwikkelen en fabriceren voor de volgende generatie motorfietsen en automobielen.
Beide bedrijven nemen een 50% belang in de joint venture. Het hoofdkantoor van SMILE FC zal worden gevestigd in het Suzuki hoofdkantoor in Hamamatsu en het ontwikkelingscentrum bij Suzuki in Yokohama. Suzuki en Intelligent Energy hebben samen reeds eerder brandstofcel aangedreven voertuigen ontwikkeld. Deze produceren slechts water als afvalstof en hebben geen schadelijke koolstofdioxide uitstoot zoals bij een reguliere verbrandingsmotor. Het bekendste voorbeeld is de Suzuki Burgman Fuel Cell Scooter, het eerste brandstofcel aangedreven voertuig ter wereld met Europese typegoedkeuring (Whole Vehicle Type Approval).

De luchtgekoelde brandstofcelsystemen zijn licht, compact en potentieel kostenbesparend. SMILE FC richt zich op de ontwikkeling van massaproductie technologie en productie van brandstofcellen, de exploitatie van de wereldwijde distributieketen van brandstofcel onderdelen en op het vertrouwd maken van de markt met brandstofcelvoertuigen.

Lees ook:BYD – Typegoedkeuring verkregen
Lees ook:Ook Jaguar richt zich op China
Lees ook:Mercedes en BYD gaan elektrische auto bouwen..
Lees ook:Grote merken investeren in netwerk laadstroom….
Lees ook:Volvo Trucks waarschuwt haar klanten voor Europese regelgeving…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.