BYD – Typegoedkeuring verkregen

Het Chinese merk BYD heeft bekend gemaakt dat haar 100% elektrische bus is voorzien van een Europese typegoedkeuring. Daarmee mag BYD deze bussen verkopen in alle lidstaten van de Europese Unie zonder dat voor dat voertuig ook nog nationale of individuele typegoedkeuring verkregen hoeft te worden.
Met de typegoedkeuring heeft BYD een belangrijke stap gezet voor zijn elektrische voertuigen in Europa. De typegoedkeuring zal een grote bijdrage leveren aan het verder implementeren van BYD’s business plan voor elektrische bussen in landen van de Europese Unie.
De typegoedkeuring is een verplicht certificaat dat verkregen moet worden voordat een voertuig of zijn componenten, goedgekeurd kan worden voor de verkoop in landen van de Europese Unie. De typegoedkeuring bestaat uit 25 tests (exclusief de test van de componenten) en vereist een hoge standaard als het gaat om de voertuig- en veiligheidsprestaties. Om de norm te kunnen halen, moet een bus voldoen aan een groot aantal, strenge Europese richtlijnen.
BYD richt zich op de verkoop van de 100% elektrische bus in Europa. Het is de eerste volledig elektrische bus van 12 meter op de markt. BYD heeft inmiddels in een aantal landen orders voor deze bus mogen noteren, onder meer in China, Nederland, Finland, Denemarken, Israël, Uruguay, Canada en de Verenigde Staten.
Een aantal demonstraties en tests met de e-Bus12 zijn succesvol afgerond of staan op het punt te beginnen. Steden met belangstelling voor de 100% elektrische bus van BYD zijn onder meer: Amsterdam (Schiphol), Boedapest, Madrid, Barcelona, Brussel en Salzburg. Daarnaast heeft BYD onlangs een joint venture aangekondigd om elektrische bussen te gaan produceren in Bulgarije.

Lees ook:BYD showt nieuwste elektrische bussen
Lees ook:BYD wil ook in Europa bussen fabriceren…
Lees ook:City of Nottingham kiest voor BYD bussen
Lees ook:BYD levert elektrische bussen aan Zweden
Lees ook:BYD laat nieuwe bussen zien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.