Toyota levert 400.000e Europese hybride af…

Toyota bouwt inmiddels al een jaar of elf lang personenauto’s met hybride-aandrijving. Ik heb er al vaker aandacht aan gegeven. Een belangrijk deel van de modellen die wij hier in Europa geleverd krijgen komen niet uit Japan maar uit de Engelse fabrieken van Toyota in Burnaston. En precies daar werd onlangs de 400.000e hybride Toyota afgeleverd. Aan een Belgische klant! Het ging om een Auris die de weg op zal gaan als bedrijfsvervoermiddel bij een Belgische ICT-bedrijf. Ook bij de zuiderburen worden schone auto’s door de belastingdienst ontzien en dat stimuleert de verkopen voor dit soort wagens zeer. Volgens Toyota is het al zo dat van alle auto’s die men in Europa af zet, tien procent al hybridevoertuigen betreft. En men verwacht dat dit percentage nog zal stijgen als men binnenkort een reeks nieuwe en kleinere modellen zal gaan leveren met deze onderhuidse techniek. Wereldwijd verkocht Toyota overigens al 3,5 miljoen hybrides wat volgens de Japanners enorm bijdraagt aan vermindering van de CO2 uitstoot.

Lees ook:Toyota draait lekker….
Lees ook:Toyota; al 9 miljoen hybrides!
Lees ook:Mooie resultaten Toyota Europa
Lees ook:Toyota ziet aandeel hybrides stijgen…
Lees ook:Louwman blijft op koers met Toyota-verkopen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.