Toyota ziet aandeel hybrides stijgen…

20150602-37-Nieuwe-Toyota-Auris-de-enige-14-procent-Wagon-met-standaard-automaat-en-up-to-date-actieve-veiligheid-Touring-SportsGaf ik eerder al wat cijfers over de verkopen van hybrides bij Toyota in ons land, in Europa is de hybride ook niet meer weg te denken. 41% van alle verkopen zijn nu al modellen met een hybride-aandrijving. Wereldwijd is dat percentage gestegen naar 31%. De Europeanen profiteren bij die keuze vaak van fiscale voordelen die hun regeringen toestaan bij de aanschaf van een dergelijke auto. Onderdeel van het Europese voornemen om de uitstoot van CO2 te verminderen. En die verkopen van hybrides gaan voor Toyota elk jaar vooruit. Dit jaar alleen al met 45% t.o.v. vorig jaar. In acht maanden tijd werden in Europa alleen al twee keer zoveel Priussen verkocht als over dezelfde periode vorig jaar. Hoewel de aantallen kleiner zijn geldt het succes voor die hybride-verkopen ook bij Lexus. Dat luxe zusje van Toyota heeft maar liefst zeven hybrides in het programma en die zijn bij zakelijke rijders nog steeds gevraagd en geprezen.

Lees ook:Toyota produceerde al 6 miljoen hybrides…
Lees ook:Infiniti had een mooie augustus….
Lees ook:Europese verkopen Seat groeien met ruim 10%
Lees ook:Lexus draaide goed in eerste helft 2014
Lees ook:Toyota draait lekker….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.