Extra lasten voor autrijdend Nederland! RAI verweert zich!

Verkiezingsbedrog - 2De RAI Vereniging heeft met teleurstelling kennis genomen van het vorige week bereikte begrotingsakkoord. Het draaien aan de CO2 knop maakt ook kleinere auto’s fors duurder en heeft een zwaar negatief effect op de verdiencapaciteit van de autobranche.

Daarnaast kan de vorige week dinsdag gepresenteerde prognose voor de nieuwverkopen van 2014 direct de prullenbak in. Het aantal zal lager uitkomen, zo rond het niveau van de jaren zestig van de vorige eeuw.

361511166_28fab73d69Het broze herstel dat men bij de RAI recent nog voorspelde en wat uitging van een licht herstel van het consumentenvertrouwen krijgt door deze maatregelen een enorme klap en dat heeft direct gevolgen voor de te verkopen aantallen auto’s zo is de stelling van de branche-organisatie. De overheid toont zich weer eens een onbetrouwbare partner waar het de autobranche aangaat, zeker nu het aan de basisprincipes van het BPM CO2 programma gaat draaien. Automobilisten zijn gebaat bij een helder middellange termijn perspectief waar het de kosten van hun mobiliteit betreft. Dit soort korte termijn aanpassingen om geld op te halen passen daar niet in. Naar uit het plan van de Haagse gesprekspartners is gebleken zoekt men ‘het’ wederom in lastenverzwaringen en niet in echte bezuinigingen. Er is dus geen sprake van lastenverlichting, maar van lastenverlegging. En autorijdend Nederland krijgt wederom de rekening gepresenteerd van een overheid die niet in staat blijkt haar eigen kosten te beheersen.

Lees ook:Blij dat ik rij (anno 1975) krijgt vervolg
Lees ook:G.M. zet stevig in op autonoom rijden….
Lees ook:Toch Chinees geld voor Saab?
Lees ook:Amerika; Japanners verliezen flink!
Lees ook:Saab geeft productieproblemen toe…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.