Automotive Innovation Award 2016 – inschrijvingen open!

AIA 2016Meer dan ooit heeft de Nederlandse automotive sector zich ontwikkeld tot een echte kennis- en innovatiesector die zowel nationaal als internationaal groot aanzien heeft. Honderden prachtige innovaties komen er jaarlijks uit de sector voort. De meest veelbelovende innovaties worden daarom beloond met de prestigieuze Automotive Innovation Award, die voor de tweede keer zal worden uitgereikt op 13 februari volgend jaar. vanaf deze week opent de inschrijvingstermijn.
De Nederlandse automotive sector is groter en vooral innovatiever dan menigeen denkt. Slechts het topje van de ijsberg is zichtbaar: onder de waterspiegel gaat een invloedrijke bedrijfstak schuil. Alleen al de Nederlandse toeleveranciers van buitenlandse autofabrikanten zijn goed voor een jaarlijkse export van 9,2 miljard euro. En daar profiteren andere sectoren volop van mee: de Nederlandse metaalsector bijvoorbeeld behaalt jaarlijks 2,3 miljard euro omzet door leveringen aan autofabrikanten. Aan de basis van deze indrukwekkende cijfers staat innovatie. Technische productinnovatie, maar ook databeheer en -verwerking, duurzaamheid, serviceconcepten en communicatie zijn onderwerpen waar Nederlandse innovators in vooroplopen.

AIA 2015 - 1Voor de vijf initiatiefnemers van de Automotive Innovation Award (RAI Vereniging, BOVAG, LeasePlan Nederland, AutomotiveNL en Roland Berger) is het doel van het uitreiken van de prijs vooral om het wat minder zichtbare deel van de sector bredere bekendheid te geven en innovatie te stimuleren. “De Automotive Innovation Award biedt innovaties en innovatieve bedrijven een podium. Met als achterliggend doel het delen van kennis, krachten bundelen en de publiek-private samenwerking binnen de automotive sector te stimuleren,” zegt Olaf de Bruijn, directeur RAI Vereniging en bestuursvoorzitter van de Stichting Automotive Innovation Award. “Met de uitreiking van deze awards zetten we een van de mooiste sectoren van ons land vol in de spotlights en gunnen we het Nederlandse publiek een kijkje achter de schermen.”

AIA 2016-2De deelnemende innovaties zijn onderverdeeld in drie categorieën: Technology, Services en Challenging Concepts. Elk van de categorieën levert een winnaar op. Geert Vermeer, voorzitter van het Comité van Aanbeveling, waarin ook Frits van Bruggen (Hoofddirecteur ANWB), Hans de Boer (Voorzitter VNO-NCW), Evert Louwman (Chairman Louwman Group), Amandus Lundqvist (voorzitter Stichting Surf High Tech Systems Platform) en Ed Nijpels (voorzitter Energieakkoord en KroonlidSociaal-Economische Raad) zitting hebben.

De inschrijving voor de tweede editite van de Automotive Innovation Award is intussen dus gestart. Inschrijven kan tot en met 15 oktober a.s. Er worden hoge eisen gesteld aan de inzendingen. Onder leiding van juryvoorzitter Jan Peter Balkenende beoordeelt een onafhankelijke jury de inzendingen op hun innovatieve waarde, impact op mobiliteit, economisch rendement en toepasbaarheid. Uit de genomineerden, in totaal vijftien innovaties verdeeld over de drie categorieën, kiest de jury negen finalisten. De ontknoping vindt plaats tijdens een feestelijk evenement op 13 februari 2017. Inschrijven voor de Automotive Innovation Award kan via de website www.automotiveinnovationaward.nl. Op deze website zijn ook de categorieën en de beoordelingscriteria te vinden waar de inzendingen aan moeten voldoen.

Lees ook:Innovatieve studenten gevraagd…
Lees ook:Automotive in Nederland zoekt innovatieve uitvinders
Lees ook:BedrijfsautoRAI ’15 – steeds meer details!
Lees ook:Genomineerden Innovatieawards bekend…
Lees ook:Toyota meest klantvriendelijke organisatie….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.