Allego breidt snellaadnetwerk nog sneller uit…

EV tanken 2016Allego, de aanbieder van het grootste Europese snellaadnetwerk, heeft vandaag, als leider van het consortium fast-E, het officiële startschot gegeven voor een snellaadinfrastructuur tussen Brussel, Berlijn en Bratislava. Fast-E is een initiatief voor de uitbreiding van een basisinfrastructuur voor elektrisch vervoer langs Trans Europese Netwerken vastgesteld door de Europese Commissie. Fast-E is het grootste EU ondersteunde infrastructuurproject voor elektrische voertuigen. Het project heeft een totale investeringsomvang van rond de 18 miljoen euro en ontvangt een subsidie in het kader van Connecting European Facilities.

Met behulp van het mede door de EU gefinancierde initiatief worden er in België, Duitsland, Tsjechië en Slowakije 308 snelladers geplaatst. Deze snelladers beschikken over het Combined Charging System (CCS), CHAdeMO en een Type2-Mennekes, waarmee elektrische voertuigen binnen 30 minuten tot 80% worden opgeladen met een laadvermogen van 43 tot 50kW. Bovendien zorgt fast-E ervoor dat ieder elektrisch voertuig op het netwerk terecht kan.

In Duitsland worden er voor het einde van dit jaar 241 zogenoemde triple-chargers geplaatst. In België zullen dit er 37 zijn die op locaties van Total worden geplaatst. Dit resulteert in een grote stap naar een dekkend netwerk langs de Europese hoofdsnelwegen

Lees ook:Snelladers gaan samenwerken….
Lees ook:Fastned opent nieuw snelllaadstation Zoetermeer…
Lees ook:RAI neemt voortouw op gebied elektrische voertuigen
Lees ook:Fastned breidt uit naar Duitsland…
Lees ook:Fastned gaat nauw samenwerken met Toekanketen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.