Fastned opent nieuw snelllaadstation Zoetermeer…

Fastned station_kl2Mitsubishi Motors doneert vijf multi-standard snelladers aan Fastned, het bedrijf dat bouwt aan een landelijk dekkend netwerk van snellaadstations voor elektrische auto’s. Mitsubishi Motors wil met dit gebaar het elektrisch rijden in Nederland stimuleren. Station Knorrestein, waar 2 van de 5 snelladers zijn geplaatst, wordt vandaag officieel geopend door burgemeester Charlie Aptroot van de gemeente Zoetermeer, in bijzijn van Marco de Lange, Managing Director van Mitsubishi Motor Sales Nederland en oprichters Bart Lubbers en Michiel Langezaal van Fastned.

Fastned station_kleinOp de verzorgingsplaatsen Knorrestein (A12 Utrecht > Den Haag, ter hoogte van Zoetermeer) en Elsgeest (A44, Den Haag > Amsterdam, ter hoogte van Oestgeest) zijn door Fastned onlangs twee snellaadstations gerealiseerd. Mitsubishi Motors zocht naar een geschikte manier om snelladers te doneren aan Nederland en kwam zo bij Fastned terecht. Fastned bouwt aan een landelijk dekkend netwerk van snellaadstations en zal de laders in bedrijf nemen en onderhouden. Mitsubishi Motors en Fastned delen de missie om elektrisch rijden in Nederland verder te stimuleren.

Fastned station3_kleinMitsubishi Motors is dit jaar precies 40 jaar actief in Nederland en een pionier op het gebied van elektrisch rijden. Begin 2010 introduceerde Mitsubishi Motors de eerste snellaadbare, massa-geproduceerde elektrische auto in Nederland: De Mitsubishi i-MiEV. Dit was de opmaat voor het commerciële succes van de Mitsubishi Outlander PHEV. De Nederlandse doelstellingen op het gebied van elektrisch rijden en het bijbehorende stimuleringsklimaat zorgen er mede voor dat de elektrische auto’s van Mitsubishi het erg goed doen in Nederland.
Fastned is in 2011 opgericht door Bart Lubbers en Michiel Langezaal met als doel het realiseren van een landelijk dekkend netwerk van snellaadstations voor elektrische auto’s. In 2012 verwierf Fastned concessies voor het realiseren van snellaadstations op 201 van de in totaal 245 verzorgingsplaatsen langs de Nederlandse snelwegen. Inmiddels zijn 18 stations operationeel en opent Fastned iedere week een nieuw station ergens in het land. Hierdoor komt landelijke dekking al begin 2015 in zicht.

Lees ook:Fastned normaliseert prijzen snelladen…
Lees ook:Balkenende opent 50e Fastned station…
Lees ook:Fastned zet Nissan onder stroom…
Lees ook:Fastned gaat nauw samenwerken met Toekanketen…
Lees ook:Sneller opladen Renault Zoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.