Automaten en meer luxe bij Dacia

Dacia gamma 2016Dacia breidt het aanbod verder uit met een nieuwe Série Limitée van de Duster, Sandero, Logan MCV, Dokker en Lodgy. De gelimiteerde uitvoering van de Duster is voor het eerst te zien op de Autosalon van Genève (3-13 maart). Op de internationale autotentoonstelling presenteert Dacia ook de Sandero en Logan MCV met de automatische Easy-R transmissie die sinds begin dit jaar leverbaar is. Dacia is het jaar 2016 voortvarend gestart. Na de bekendmaking van de recordafzet in 2015, toen in twaalf maanden wereldwijd meer dan 550.000 Dacia’s (+8 % t.o.v. 2014) werden verkocht, heeft het merk alweer zijn 3.000.000ste Facebook-fan mogen verwelkomen. In Nederland presteert Dacia constant, met een verkoop van 4.633 auto’s in 2015.

Dacia is dit jaar ook gestart met de verkoop van haar eerste automatische transmissie: de geautomatiseerde Easy-R vijfversnellingsbak. Die is beschikbaar voor de Sandero, de Sandero Stepway en de Logan MCV met TCe 90 benzinemotor. De Dacia Sandero met Easy-R kost € 13.090,- en de Logan MVC met Easy-R is er voor prijzen vanaf € 13.990,-. Daarmee levert Dacia de Easy-R-transmissie voor de bescheiden meerprijs van € 500,-.

Zowel de Dacia Duster als de Sandero, Logan MCV, Dokker en Lodgy worden leverbaar in een speciale gelimiteerde uitvoering, die in Genève wordt gepresenteerd als Duster Essential. De naam van deze Série Limitée in Nederland wordt nog bekend gemaakt, evenals de introductiedatum. Het exterieur wordt gekenmerkt door de nieuwe exterieurkleur ‘Tourmaline Brown’, nieuwe lichtmetalen wielen, in carrosseriekleur uitgevoerde bumpers en Série Limitée-badges. Tot de standaarduitrusting behoren Bluetooth- en USB-connectiviteit, elektrisch bedienbare voorportierramen en centrale deurvergrendeling.

Lees ook:Dacia geeft prijzen actiemodel…
Lees ook:Dacia’s feestelijke RAI-aanbiedingen
Lees ook:Dacia schaaft verder aan haar gamma…
Lees ook:Dacia breidt haar gamma uit met nieuwe besteller; de Dokker Van!
Lees ook:Dacia zet leuke MCV Stepway bij de dealer..

2 reacties op “Automaten en meer luxe bij Dacia

  1. Jan Smale

    Waarom “vergeet” je de enorme bi-fuel voordelen te noemen? De bi-fuel Dacia’s zijn goedkoper dan de benzine varianten! Sandero Bi-fuel vanaf 10990 Euro. Echt een spekkoper :-)

      /   Beantwoorden  / 
    1. Leo

      Vergeten doe ik maar weinig, en zeker niet bewust. Maar het is ook geen reclamefolder. Alles op basis van nieuwswaarde en aangeboden basismateriaal van fabrikanten of importeurs….Dus…doe je voordeel bij de dealer als je houdt van dit merk en haar bi-fuel-technologie…

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.