Mazda; maar liefst drie prijzen gewonnen!

MX-5_RedDot_BotB__jpg72Drie nieuwe Mazda’s, drie nieuwe awards. De Japanse autofabrikant heeft drie nieuwe loftuitingen ontvangen voor zijn nieuwe Mazda MX-5, Mazda CX-3 en de nieuwe Mazda2 in de vorm van de Red Dot Award 2015, die tijdens een ceremonie in juni zullen worden uitgereikt. Daarmee hebben alle modellen van de nieuwe en zesde generatie Mazda’s nu awards ontvangen voor het Kodo design. De vierde generatie van de iconische roadster MX-5 is bekroond met de ‘Red Dot: Best of the Best’ award, de hoogste onderscheiding, toegekend op slechts 1,6 % van de inzendingen dit jaar voor uitzonderlijke en baanbrekende ontwerpen. De CX-3, Mazda’s eerste compacte crossover SUV, won een ‘Red Dot Award’ voor het meer dan uitstekende design van het model. Tenslotte ontving de nieuwe Mazda2 een eervolle vermelding. De jury van de Red Dot Awards beoordeelde de inzendingen op basis van een aantal criteria, variërend van innovatie op het gebied van design tot functionaliteit, ergonomie en ecologische compatibiliteit.

CX-3_RedDot_Design__jpg72De drie nieuwste modellen van Mazda treden daarmee in de voetsporen van voorgaande exemplaren van de nieuwe generatie Mazda’s. Allemaal hebben ze nu prijzen gewonnen voor het aansprekende Kodo – Ziel van Beweging design, waaronder Red Dot Awards voor vijf van hen. Het lijnenspel en de vormen van Kodo in het atletische ontwerp van de auto’s van Mazda vertegenwoordigen opgehoopte energie. Het idee hierachter heeft zijn wortels in de lange sportautotraditie van het merk, misschien wel het best belichaamd in de MX-5. De nieuwe en inmiddels vierde generatie van ‘s werelds best verkochte roadster heeft een unieke dynamische Kodo styling. Ook de CX-3 en nieuwe Mazda2 kregen alle lof toegezwaaid in respectievelijk het compacte crossover SUV- en het B-segment.

Mazda2_RedDot_HM_new__jpg72De Red Dot is, sinds deze in 1955 door het Design Zentrum Nordrhein Westfalen in het Duitse Essen in het leven werd geroepen, de grootste en meest prestigieuze productcompetitie ter wereld. Voor de Red Dot Awards 2015 voor productdesign beoordeelde de internationale jury van designers, professoren en journalisten totaal 4928 inzending uit 56 landen. Mazda en de andere winnaars zullen hun prijs in ontvangst nemen op 29 juni in het Aalto Theater in Essen. De producten zelf, geselecteerd in 31 categorieën, waaronder auto’s, zullen te zien zijn in het Red Dot Design Museum in Essen van 30 juni 2015 tot 30 juli 2016 en online op www.red-dot.de. Zij hebben het recht om de ‘red dot’ te tonen, het internationaal erkende keurmerk voor buitengewoon mooi design.

Lees ook:Mazda 3 geprezen
Lees ook:Weer titels voor Mazda
Lees ook:Mazda6; prijswinnaar met stip
Lees ook:Mazda geeft prijzen voor nieuwe MX5 RF
Lees ook:Nieuwe ontwerpchef bij Mazda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.