Mazda geeft de prijzen voor de Mazda2

All-new_Mazda2_SP_2014_Action_5__jpg72Mazda heeft de prijzen bekendgemaakt van de nieuwe Mazda2, zoals deze eind maart op de Nederlandse markt beschikbaar komt. Het instapmodel, de Mazda2 SKYACTIV-G 75 S met handgeschakelde vijfversnellingsbak, staat dan in de showroom voor een prijs van € 14.490,-. Voor de landelijke introductie is een speciale uitvoering in het leven geroepen die in een gelimiteerde oplage van 250 stuks beschikbaar zal komen voor een prijs van € 16.990,-. Prijzen van de Mazda2 met SKYACTIV-D 105 zijn nog niet bekend, omdat dit model in de komende zomer op de markt zal komen.

All-new_Mazda2_SP_2014_Action_7__jpg72De geheel nieuwe Mazda2 is het vierde model van Mazda’s zesde generatie auto’s en combineert als zodanig de complete range van SKYACTIV technologieën met het prachtige Kodo – Ziel van Beweging designthema. De auto lijkt in alles op de Mazda Hazumi concept car, zoals deze begin maart werd onthuld in Genève. Hij beschikt over het ingenieuze en intuïtieve interieur dat voor het eerst geïntroduceerd werd op de nieuwe Mazda3, met inbegrip dus van het Active Driving Display, het eerste head-up display in dit segment en met een HMI (human-machine-interface) die speciaal is aangepast voor het interieur van dit B-segment model.

All-new_Mazda2_SP_2014_Action_9__jpg72Onder de motorkap is er voorlopig keuze uit drie benzinemotoren, alle drie versies van de 1.5 liter SKYACTIV-G benzinemotor, met vermogens variërend van 55 kW / 75 pk tot 85 kW / 115 pk. Brandstofverbruik en CO2-emissies liggen tussen de 4,5 tot 4,9 l/100km en 105 tot 115 g/km*. Het vermogen wordt overgebracht naar de voorwielen via een SKYACTIV-MT handgeschakelde vijf- of zesversnellingsbak of een zestraps SKYACTIV-Drive automaat. Het zijn allemaal nieuw ontwikkelde, compacte en lichtgewicht versies van de veelgeprezen versnellingsbakken zoals deze beschikbaar zijn op de andere modellen van de nieuwe generatie Mazda’s.
Speciaal voor de introductie van de nieuwe Mazda2 is er een gelimiteerde versie beschikbaar onder de naam Intro Edition. Dit model is gebaseerd op de TS uitvoering en heeft acht interessante extra’s.

De Mazda2 Intro Edition is er met SKYACTIV-G 90 en handgeschakelde vijfversnellingsbak voor € 16.990. Met zestraps automaat is de auto € 2.000,- duurder.
Topversie is de Mazda2 SKYACTIV-G 115 GT-M met handgeschakelde zesversnellingsbak voor € 20.990,-. Naast alle uitrusting van de TS+ heeft dit model standaard Smart City Brake Support (SCBS), 16-inch lichtmetalen GT-M velgen, GT-M bekleding met rode accenten, dashboard elementen in zwart kunstleder met rood stiksel, GT-M grille, geïntegreerd navigatiesysteem en elektrisch inklapbare buitenspiegels.
De nieuwe Mazda2 staat eind maart volgend jaar in de Nederlandse dealershowrooms.

Lees ook:Mazda komt met 2 SKYLEASE GT voor zakelijke rijders…
Lees ook:Mazda zet nieuwe modellen volgende maand in de showroom..
Lees ook:Mazda 2 met nieuwe motor
Lees ook:Meer PK´s voor zakelijke Mazda 3
Lees ook:Nu al een miljoen Mazda Skyactiv-modellen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.