Nu al een miljoen Mazda Skyactiv-modellen

CX-5_X-Factor_RTL4_mrt13_nl_jpg72-1De wereldwijde productie van de drie door Mazda aangeboden SKYACTIV modellen van dit moment, de CX-5, de Mazda6 (bekend als Atenza in Japan) en de Mazda3 (Axela in Japan) is de mijlpaal van één miljoen gepasseerd met 1.040.000 eenheden aan het eind van maart 2014. De mijlpaal werd bereikt ongeveer twee jaar en vier maanden na de start van de productie van de Mazda CX-5 in november 2011.
Mazda ontwikkelde naar eigen zeggen de SKYACTIV technologie om elke klant een product met uitstekende milieu-en veiligheidsprestaties aan te kunnen bieden, zonder in te hoeven boeten aan het voor het merk kenmerkende en befaamde rijplezier. De innovatieve reeks technologieën is het resultaat van een compromisloze herziening, ter verbetering van de efficiëntie, van de basiscomponenten voor de fundamentele werking van een auto, zoals motor en transmissie, samen met een vermindering van het gewicht. De nieuwe generatie auto’s met SKYACTIV technologie is ook voorzien van het Kodo – Ziel van Beweging designthema, dat de kracht, schoonheid en spanning in de bewegingen van ongetemde dieren laat zien.

Mazda6_Sedan_2013_action_06__jpg72Sinds eind maart 2014 produceert Mazda zijn drie SKYACTIV modellen in Japan, Mexico, Thailand en China en worden ze verkocht in meer dan 100 verschillende landen en regio’s. De autofabrikant is voortdurend bezig om z’n line-up uit te breiden en is van plan om binnen nu en het boekjaar dat eindigt in maart 2016 nog eens vijf compleet nieuwe modellen met SKYACTIV technologie te introduceren.

Lees ook:Mazda6 – drie miljoen maal geproduceerd
Lees ook:Mazda toont nieuwe CX3
Lees ook:Mazda start Mexicaanse productie
Lees ook:Mazda geeft de prijzen voor de Mazda2
Lees ook:Mazda komt met 2 SKYLEASE GT voor zakelijke rijders…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.