Tol betalen op de A2

A2 Amsterdam-Utrecht 2008 - pict. canolzerenJa hoor, ik was weer eens de pineut. Te snel gereden onlangs op de A2, op het stukje tussen afrit Hilversum en Abcoude, richting de hoofdstad. Niet te veel overdrijven hoor, het was half elf in de avond en ik had op dat kleine stukje snelweg 6km/u boven het toegestane gereden. Natuurlijk was ik het er niet mee eens. Immers, om die tijd mag je op de A2 in de richting van Amsterdam gewoon 130km/u of zoiets. Borden en websites van de overheid vermelden dit. Maar ik rekende bij mijn protesten buiten de milieuwaard. Naar nu blijkt is de trajectcontrole dag en nacht waakzaam op juist dit ene stukje snelweg. Wie dus de afslag Hilversum (N201) passeert moet vol in de ankers. De tolheffing gaat daar 24 uur per dag door en men is zonder pardon belastingplichtig. Ook al is het met al die regels en voorschriften dan een rommeltje, niks aan te doen, gewoon rustig aan doen daar. Reden voor deze wonderlijke beperking bevindt zich achter de geluidsschermen naast de A2. Daar wonen aan de linkerkant, bij Vinkeveen, rijke villa-eigenaren die na de verbreding van de A2 wel erg dicht naast snelweg kwamen te zitten. En voor hen schijnt het zo te zijn dat ze wel kunnen slapen als het gemiddelde 100km/u is en niet bij 120km/u. Daar daarbij over hun hoofden heen een pot goud wordt gevuld voor de overheid is uiteraard van ondergeschikt belang. Ik geef het verzet tegen deze tolheffing maar weer op. En rijd nu met de bekende slakkengang over het zelfde stukje weg….ook ‘s-avonds…. Was het toch nog ergens goed voor. Daarbij, ik gun die overheid de extra inkomsten niet…

Lees ook:Tolheffing nu ook op A-2 richting Amsterdam…
Lees ook:Controles A4 lijken onwettig…
Lees ook:Altijd link(s) op de A2
Lees ook:Brussel wil af van tol-lappendeken…
Lees ook:Graaien uit naam van het milieu

3 reacties op “Tol betalen op de A2

  1. Ferry Mulder

    Regels zijn heel duidelijk. Je mag op dat stuk zowel overdag als ‘s avonds als ‘s nachts niet harder dan 100. Wat is daar moeilijk aan?

      /   Beantwoorden  / 
  2. Leo

    Je leest niet goed denk ik. Op die weg gelden verschillende regels. Zo mag je van Utrecht tot de afslag N201 na 7 uur ‘s-avonds wel sneller dan die 100km/u die overdag gelden, maar is dat ene kleine stuk snelweg ineens dag en nacht toch weer 100 geboden. Dat is onlogisch en voor een beetje automobilist niet te snappen. Daarbij is het niet voor het milieu maar voor de schatkist dat men op sommige wegen die radarvallen opstelt krijg ik het idee. Lijkt mij toch niet zo moeilijk te snappen toch?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.