Handige opties bij Ford Fiesta

Een in opdracht van Ford uitgevoerd onderzoek toont aan dat 75% van de Europeanen de afgelopen vijf jaar naar landen is gereden waar men geen noodoproep zou kunnen plaatsen in de lokale taal.*
De nieuwe Fiesta is in Europa echter leverbaar met Ford SYNC Emergency Assistance, waarmee dus noodhulpcentrales automatisch kunnen worden gewaarschuwd. In 26 talen die worden gesproken in veertig Europese regio’s. Dat is meer dan bij concurrerende technologieĆ«n van andere automerken.

SYNC Emergency Assistance wordt geactiveerd na een ongeval, waarbij de inzittenden van een auto bewusteloos, gewond of verward kunnen raken, meldt Ford en het kan dan al lastig zijn om de hulpdiensten in je eigen taal te waarschuwen, laat staan in een tweede of zelfs derde taal.
SYNC Emergency Assistance is standaard onderdeel van het ingebouwde Ford SYNC-connectiviteitssysteem. Aan de hand van de GPS-unit, de kaart en het mobiele netwerk in de auto wordt de locatie van het ongeval bepaald, waarna automatisch een opgenomen bericht in de plaatselijke taal wordt geselecteerd.
Vervolgens wordt het pan-Europese 112-noodnummer gebeld met een via Bluetooth verbonden mobiele telefoon van de inzittende. Op basis van de coƶrdinaten van het ongeval is het systeem zelfs in staat om de juiste taal te kiezen in landen waar meerdere talen worden gesproken.

Het activeren van de airbag of de noodafsluiting van de brandstoftoevoer activeert het SYNC Emergency Assistance-systeem, dat vervolgens de oproep verstuurt. Dit gebeurt na een korte pauze, zodat inzittenden de gelegenheid hebben de oproep te annuleren als ze geen hulp nodig hebben. Dankzij het systeem kunnen inzittenden handsfree communiceren met noodhulptelefonisten en kunnen ze het gesprek laten doorschakelen naar de mobiele telefoon, bijvoorbeeld als ze de auto met het systeem verlaten.
Het in opdracht van Ford uitgevoerde onderzoek onder meer dan 3000 mensen* in heel Europa toonde aan dat 75% van de ondervraagden de afgelopen vijf jaar zelf of als passagier naar landen is gereden waar men nog geen noodoproep zou kunnen plaatsen in de lokale taal. Dit gold voor 84% van de Duitse respondenten, 75% van de Britse en Russische, 73% van de Italianen en 72% van de ondervraagden uit Frankrijk en Spanje. 10% gaf aan dat ze tijdens deze reizen waren betrokken bij een ongeval.

Ford helpt noodhulptelefonisten met het gebruik van het SYNC Emergency Assistance-systeem middels een meertalige online ondersteuning.

Lees ook:Ford pakt eerste prijs voor nieuwe B-Max
Lees ook:Nieuwste technologie bij Ford
Lees ook:Ford geeft prijs Kuga vrij…
Lees ook:Ford’s Fiesta een echte winnaar…
Lees ook:Ford showt nieuwe Transit ehhh Tourneo…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.