Ouderen kiezen voor duurdere en grotere auto’s…

De Lexus RX-serie - gemiddeld de oudste eigenaren 

Het idee dat oudere bestuurders meestal zouden kiezen voor een kleine en zuinige auto is door een Duits onderzoek naar koopgedrag van autobezitters inmiddels wel achterhaald. De Lexus RX heeft gemiddeld de oudste eigenaren……

Heeft u dat nu ook dat u onderweg rijdend bijna zeker weet wat voor soort chauffeur er achter het stuur zal zitten van bepaalde merken en typen auto’s? Ik wel. Een Opel Meriva, een Suzuki WagonR, Hyundai Atos. Allemaal mensen die ik zo kan duiden. Nu is dat niet zo moeilijk want het zijn vaak chauffeurs die niet weten dat er kapitalen zijn uitgegeven door autofabrikanten om keurig nette buitenspiegels te ontwerpen en daarnaast op elke plek richtingaanwijzers, zodat deze benut kunnen worden bij het van baan wisselen of het zonder al te veel reden in de linkerbaan te blijven plakken. Natuurlijk vooroordeel!

Ook vaak oudere eigenaren vor de Opel Meriva 

Net als bij de vroegere Dafjes! Die auto’s werden afgefakkeld door de macho’s in onze maatschappij omdat er altijd vrouwen of invaliden achter het stuur zouden zitten. In een flink aantal gevallen was dit ook zo, vandaar het tuttige gebruik, maar vooral de Marathonversie was een flink potent karretje en die werden heel vaak bestuurd door jongere mannen met een rallydroom. Om de zaken nog even in perspectief te zien, een onlangs uitgebracht Duits onderzoek onderschrijft veel van wat ik hiervoor schetste. De resultaten laten zien dat bepaalde auto’s vooral iets oudere bestuurders kennen en dat de succesvolle (zaken)man of vrouw zich verplaatst in heel andere modellen. Voor de goede orde; het gaat om kopers van nieuwe auto’s in de afgelopen achttien maanden. De gemiddelde leeftijd van een mannelijke koper van een auto is 51,4 jaar, vrouwen gemiddeld een flink eind jonger, namelijk 46,8. Oudere kopers kiezen vaak voor een wat duurdere grote auto, jonge kopers vinden hun weg in goedkope kleine auto’s. De gemiddeld oudste kopers rijden in een Lexus RX met 63,1 jaar, maar dit zal zeker worden veroorzaakt door het relatief geringe aantal wagens van dit type die nieuw zijn verkocht. De Opel Meriva (..) kent ook gemiddeld wat oudere eigenaren (59,7), net als de Nissan Tiida (59,7) en de Volkswagen Golf Plus (58,7).

Seat's vinden over het algemeen een iets jongere doelgroep

De Dodge Caliber, we springen even door de lijst naar beneden…, heeft een kopersgroep van gemiddeld 44 jaar oud, net zoals de nieuwe Fiat 500. Seat’s komen over het algemeen bij de groep terecht van rond de 40 net als de Suzuki Swift. Ik denk wel dat veel van deze resultaten ook voor ons land gelden. Vandaar dat gedrag op de weg…….        

Lees ook:Vrouwen veel milieubewuster dan mannen…
Lees ook:Vrouwen hebben liever een kleine…
Lees ook:Mannen meestal naamgever kentekens
Lees ook:Tweederde auto’s nog steeds op naam van de man
Lees ook:Wat vrouwen wensen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.