KIA levert auto’s voor vrouwenvoetbaltoernooi…

KIA EK Vrouwen 2017Kia heeft afgelopen week als officiële automotive partner van de UEFA nationale voetbalteams in totaal 133 auto’s overgedragen aan de organisatie van UEFA Women’s EURO 2017. De verschillende Kia-modellen zorgen voor het vervoer van deelnemers, officials en vips bij het EK-vrouwenvoetbal, waar miljoenen mensen naar kijken. Het internationale vrouwenvoetbaltoernooi wordt voor de allereerste keer in Nederland gehouden. De officiële, symbolische overhandiging van de auto’s voor de deur van het Sparta-stadion – beter bekend als ‘het Kasteel’ – in Rotterdam voltrok zich in aanwezigheid van Mr. D.H. Jung, President van Kia Motors Nederland en Léan Verstoep, Managing Director Kia Motors Nederland. Ook Robert Bossert (projectleider UEFA Women’s Euro), Bert van Oostveen (toernooidirecteur WEURO 2017), Minke Booij (manager vrouwenvoetbal KNVB) en de officiële mascotte Kicky woonden de ceremonie bij.

De modellen die Kia ter beschikking stelt voor het EK-vrouwenvoetbal 2017 zijn de Niro, Carens, cee’d, Optima Sportswagon, Sportage en Sorento. Elk deelnemend land heeft sowieso een Kia Carens ter beschikking.

KIA ballenjongens en meisjesAl eerder dit jaar selecteerde Kia voor het UEFA Women’s EURO 2017 de Official Match Ball Carriers. Dit zijn de meisjes die de wedstrijd openen door de bal te overhandigen aan de scheidsrechter.

Kia is de officiële sponsor van de FIFA sinds 2006. Het eerste Europese eindtoernooi met Kia als officiële partner was het EUFA Euro 2008TM in Zwitserland en Oostenrijk.
De zeven speelsteden – Breda, Deventer, Doetinchem, Enschede, Rotterdam, Tilburg en Utrecht – staan klaar om voetbalsters en hun fans uit heel Europa te ontvangen. Op de eerste speeldag, zondag 16 juli, moet Nederland in Stadion Galgenwaard in Utrecht het al meteen opnemen tegen Noorwegen, de finalist uit 2013.

Lees ook:KIA’s ode aan damesvoetballers…
Lees ook:KIA zoekt ballenmeisjes…
Lees ook:Nissan sponsor UEFA Champions League
Lees ook:KIA sponsor Europa League
Lees ook:Spaanse voetballers gezicht voor Nissan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.