Column: Wakker liggen van een testrit

Aston Martin VantageSommige mensen kunnen er wakker van liggen als ze de volgende dag een sollicitatiegesprek hebben, of als ze een presentatie moeten doen. Andere mensen liggen wakker van familieproblemen, ruzies, vetes en andere narigheid.

Zulk soort dingen hebben mij er nooit toe aangezet een nachtje slaap over te slaan. Het enige wat mij soms wakker houdt, zijn auto's. Het heeft mij een nacht slaap gekost toen ik mijn Bonneville ging ophalen. Het kost me nu al twee nachten slaap nu ik weet dat ik morgen een Aston Martin V8 Vantage zal rijden. 

Trillende handen, koud zweet, hart kloppend in de keel, een maniakale grijns op het gezicht, ik lijk wel verliefd. Ik ben ook verliefd, op die auto.

Een buitenlandse vriend van me heeft een oogje op de auto. Hij is zelf niet in de gelegenheid om even naar Nederland te vliegen voor een testrit, dus heeft hij de verantwoordelijkheid, maar bovenal de eer en de lol, bij mij gelegd.

Op dit moment vormt er zich een knoop in mijn maag als ik er nog eens over nadenk. Hoofd bij elkaar houden. Morgen veel foto's maken, de wagen goed inspecteren. Doet elke optie het? Kraakt de auto niet teveel? ZIjn de stoelen uit uitgezakt? Loopt de motor mooi? Zit er geen roest aan? Remt hij goed? Is hij altijd goed onderhouden? Heeft de wagen geen trauma's? Heeft hij wel echt elke avond een kusje voor het slapengaan gehad?

Ik denk dat ik maar eens een checklist moet gaan maken. En een spoedcursus zelfbeheersing volgen.

Lees ook:Ford laat kinderen slapen…
Lees ook:Slecht slapen door dikke buik
Lees ook:Column: Als je auto je in de steek laat
Lees ook:New York wil een verbod op spinners
Lees ook:Nieuwe PR-Manager bij Mercedes-Benz

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.