Veiling duurste klassieker ooit opgeschort

1939 Auto UnionGisteren schreef ik in het bericht over de Oldtimerbeurs van dit weekend nog over de 1939 Auto Union D-type racewagen die daar te bezichtigen is. Deze zou na het evenement naar Parijs gebracht worden om aldaar op 17 februari geveild te worden door veilingheid Christie's voor het verwachtte bedrag van 12 miljoen Dollar.

Welnu, dat gaat dus niet door. Christie's wil in samenwerking met Audi Tradition de waarde van de klassieke racewagen (waarvan er nog maar 5 bestaan en er 2 in historisch belangrijke races hebben meegedaan) nog eens goed onder de loep nemen. Enig commentaar over een andere datum van de veiling is nog niet gegeven.

Audi Tradition is een dochteronderneming van Audi die de historie van Auto Union onderzoekt. Audi was een van de vier automerken die rond 1930 samen Auto Union vormden. Na de Tweede Wereldoorlog werd het bedrijf in zjn geheel omgedoopt naar Audi. De vier ringen in het embleem van Audi verwijzen nog naar het Auto Union tijdperk.

In 1933 gaf Adolf Hitler de opdracht om een racewagen te ontwerpen die de kracht en technologische vooruitgang van Duitsland zou moeten symboliseren. Deze Auto Union-Grand Prix V12 is het resultaat.

Lees ook:Veiling duurste klassieker ooit mislukt
Lees ook:Pon showt unieke Wanderer-collectie…
Lees ook:Audi komt met klassieke NSU’s naar Essen
Lees ook:Audi showt haar open historie…
Lees ook:Auto Union D-type duurste klassieker ooit

2 reacties op “Veiling duurste klassieker ooit opgeschort

  1. jefaro

    hoe is het om in een racewagen te rijden

      /   Beantwoorden  / 
  2. Martine Spaans

    Tsja jefaro, dat vraag ik mezelf ook nog steeds af. Ik heb wel in een aantal maffe of opgevoerde auto’s gereden, maar nog nooit in een echte racewagen, laat staan zo’n klassieke. Het lijkt me in ieder geval een geweldige ervaring!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.