Volkswagen even duurste merk ter wereld

Het logo van Volkswagen werd gisteren even extra opgepoetst, toen het Duitse merk het grootste van de wereld was geworden. 

De opwinding op de Duitse beurs over de op handen zijnde uitbouw van het Volkswagen-aandelenpakket door Porsche, zorgde er gisteren voor dat het VW-concern een paar uur lang het duurste merk ter wereld was…. 

Volkswagen zal in de toekomst meer nieuwe milieuvriendelijke en zuinige modellen moeten gaan brengen...

Porsche is nu al meerderheids-aandeelhouder bij VW, maar krijgt in de loop van dit jaar bijna 75% van alle aandelen in handen. En dat zorgde gisteren even voor zoveel opwinding op de Duitse beurs, dat het aandel Volkswagen in waarde omhoog vloog en eventjes zorgde voor een top-1 positie van het merk in de wereld. Tot nu toe was dit jaren weggelegd voor oliemaatschappij Exxon. Volkswagen zakte in de loop van de dag weer iets weg en toen was de olieboer weer nummer 1. Duitse belggers zijn uitermate tevreden met de overname van Volkswagen door Porsche en hebben veel vertrouwen in de toekomst van het concern dat naast het eigen merk Volkswagen, ook Audi, Skoda, Seat, Bugatti, Lamborghini en een bedrijfswagentak omvat. In veel landen is Volkswagen met dit pakket aan merken zeer dominant aanwezig en heeft het soms ruim een kwart van alle verkopen in handen. Maar het concern moet ook nog de nodige investeringen doen op het gebied van nieuwe modellen en vooral milieuvriendelijke alternatieven voor de huidige generatie wagens met verbrandingsmotoren. Die ontwikkelingen zijn nu zeker gesteld. Het optimisme op de Duitse beurzen sloeg ook over naar een aantal andere beurzen en zo kwam er even een eind aan de steeds weer verdere daling van vooral autofondsen.

Lees ook:Hoe moet dat nu met Porsche?
Lees ook:VW lijft Porsche helemaal in
Lees ook:Porsche krijgt een nieuwe naam
Lees ook:Porsche en VW fuseren
Lees ook:Ferdinand Porsche overleden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.