MINI blijft sponsor voor SUNWEB

MINI Sunweb - 2MINI Nederland zet de sponsoring van Team Sunweb voort. Tot eind 2019 blijft MINI de officiële voertuigpartner van het succesvolle WorldTour-wielerteam.
MINI Nederland is al sinds vorig jaar de officiële voertuigsponsor van zowel het vrouwen- als het mannenteam van Team Sunweb. Het wielerteam boekt succes na succes. Tom Dumoulin won dit jaar de Giro d’Italia (én twee etappes) en zeer onlangs pakten Warren Barguil en Michael Matthews (twee keer) de etappewinst in de Tour de France. Naast winst in vier Tour-etappes won Team Sunweb ook de bolletjestrui (Barguil) en de groene trui (Matthews).

Bart Verhoef, Head of MINI Nederland, zegt over de samenwerking: “We zijn trots dat de Team Sunweb-MINI’s een belangrijke plaats hebben in het WorldTour-circus. We zijn ook blij dat we de samenwerking met Team Sunweb kunnen voortzetten. Het is inspirerend om partner te zijn van zo’n gedreven organisatie als Team Sunweb, dat voortdurend gefocust is op het verbeteren van het gehele team.”

MINI P90207082-mini-giant-alpecin-12-2015-600pxIwan Spekenbrink, CEO van Team Sunweb, zegt over de samenwerking: “Wij zijn enorm verheugd om een partner als MINI te hebben en zijn erg blij met de verlenging van onze samenwerking. MINI is een van de premium merken waarop we enorm trots zijn om mee samen te werken. In de wielrensport wordt er veel gevraagd van een volgauto en de omstandigheden kunnen zwaar zijn. Daardoor is high performance essentieel. Beide partijen passen perfect bij elkaar als het gaat om de manier waarop we de kleinste details continu willen verbeteren en we kijken uit naar nog meer fantastische jaren waarin we samen met MINI op de weg te vinden zijn.”

De MINI Cooper SD Clubman en de MINI Cooper SD Countryman, die in het Limburgse Born van de band loopt, hebben met hun tweeliter dieselmotor met 140 kW (190 pk) vermogen en 400 Nm koppel geen enkele moeite met het vervoer van negen fietsen, de teamleiding en hun benodigdheden. Er is voldoende kracht om,  ook tijdens bergetappes, met ontsnappingen mee te gaan en bijvoorbeeld in 6,9 seconden van 80 naar 120 km/uur te sprinten en het peloton te passeren.

Lees ook:MINI duikt op in wielerpeloton…
Lees ook:Mini-ontbijt bij Koningsspelen
Lees ook:KIA gaat dealers extra trainen…
Lees ook:PSV Kampioen – Mercedes blijft sponsor!
Lees ook:MINI zet maximaal in op Nederlandse productie….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.