McLaren Super Series – Nog even wachten!

McLaren Super Series wheelDe tweede generatie McLaren Super Series, die op 7 maart a.s. wordt onthuld tijdens de 87e Internationale Autotentoonstelling in Genève, schudt opnieuw de kaarten in de supercarwereld. Zijn extreem snelle acceleratie gaat samen met ongekende remkracht: wanneer na 7,8 seconden de 200 km/u wordt bereikt, staat de auto in 4,6 seconden weer helemaal stil, amper 117 meter verder – 6 meter minder dan de 650S en vrijwel gelijk aan de remweg van de legendarische McLaren P1TM *. McLaren heeft een korte film vrijgegeven met beelden van Chris Goodwin achter het stuur van de auto tijdens dynamisch testwerk.

McLaren Super Series 2017 rearDe buitengewone remcapaciteiten van de tweede generatie Super Series werden fijngeslepen tijdens het meest extreme ontwikkelingsprogramma dat McLaren Automotive ooit heeft uitgevoerd. Lichtere, extreem stijve remklauwen, standaard koolstof-keramische remschijven, een verder geoptimaliseerd gevoel in het rempedaal en aanpassingen bij het remmen op de limiet waren de ingrediënten voor nog meer remvermogen, waarbij de banden natuurlijk ook een belangrijke rol spelen.
In nauwe samenwerking met Pirelli hebben de engineers van McLaren een nieuwe, op maat gemaakte Pirelli P Zero Corsa-band ontwikkeld voor de tweede generatie Super Series die 6 procent meer mechanische grip levert in vergelijking met de McLaren 650S. De Corsa-band is er een uit een serie die Pirelli speciaal ontwikkelde voor McLaren’s nieuwe supercar, met één ding gemeen: alle banden geven maximale feedback aan de bestuurder en bieden extreem veel grip, ook tijdens het remmen.

Meer details van de tweede generatie McLaren Super Series worden bekend gemaakt op 7 maart. Niet alleen is dan al het beeldmateriaal beschikbaar, ook weet importeur en dealer van McLaren in Nederland Louwman Exclusive rond die tijd wanneer de nieuwe McLaren Super Series in de showroom in Utrecht verwacht wordt. Prijzen en uitvoeringsspecificaties worden in een later stadium bekendgemaakt. Wie niet kan wachten kan nu al bij Louwman Exclusive terecht voor een nieuwe McLaren uit de Sports Series. Tevens is er een fraaie collectie jong gebruikte McLarens beschikbaar.

Lees ook:McLaren onthult weer een stukje van nieuwe Supercar…
Lees ook:McLaren werkt aan nieuwe Super Series…
Lees ook:McLaren onthult weer stukjes van haar Super Series…
Lees ook:Leuke extra’s bij McLaren…
Lees ook:McLaren verovert Apeldoorn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.