Befaamde McLaren’s samen op circuit…

McLaren F1 op circuitMcLaren Automotive en McLaren Special Operations (MSO) vieren tijdens de 24-uursrace van Le Mans, volgende maand op het beroemde Franse circuit, de twintigste verjaardag van de GTR. De vijf McLaren F1 GTR-modellen die in 1995 de race beheersten, inclusief de winnende auto met chassisnummer 01R, verschijnen zij aan zij met de nieuwste McLaren P1™ GTR op het circuit om het wereldwijde debuut van dit model te vieren. Het is voor het eerst dat alle vijf de auto’s samen op een circuit verschijnen sinds de zwart-wit geblokte vlag zwaaide op 18 juni 1995 om 16.00 uur.

Twintig jaar na de legendarische overwinning rijden de vijf McLarens die de finish haalden, de chassisnummers 01R, 06R, 02R, 07R en 05R, een ereronde op het circuit vlak voordat de lichten op groen gaan voor de 83e 24-uursrace van Le Mans. De McLaren P1™ GTR voert de ereronde aan en wordt bestuurd door de Franse coureur Yannick Dalmas, die deel uitmaakte van de winnende equipe in de McLaren F1 GTR met startnummer 59. Zijn teammaten J.J. Lehto en Masanori Sekiya zullen ook aan de parade deelnemen, samen met eigenaren van de in gelimiteerde oplage geleverde 650S Le Mans.
De McLaren P1™ GTR is een 1.000 pk sterke, door MSO ontworpen en ontwikkelde circuitauto, die de eigenaar toegang geeft tot de meest exclusieve club ter wereld, het McLaren P1™ GTR Driver Programme. De eigenaar krijgt er toegang mee tot de kennis en expertise van het McLaren Technology Centre en een individueel samengestelde rijtraining, gericht op het verbeteren en aanscherpen van de rijvaardigheid.

McLaren F1 op circuit 2De McLaren F1 eiste 20 jaar geleden zijn plaats op in de geschiedenis van de autosport toen vijf, slechts minimaal aangepaste exemplaren de finishlijn van de beroemdste uithoudingsrace ter wereld passeerden en een van de meest dominante vertegenwoordigingen in de uitslag behaalden die het Franse evenement ooit had gezien.
De McLaren F1 GTR, die destijds debuteerde tijdens de 24-uurs race van Le Mans, won niet alleen de wedstrijd maar eindigde ook als derde, vierde, vijfde en dertiende te midden van een veld puur voor de race gebouwde prototypes van veelal veel grotere fabrikanten. De overwinning zorgde ervoor dat McLaren toen al, en nu nog steeds, de enige fabrikant is die de ‘Triple Crown’ in de autosport heeft opgeëist: een zege in zowel de 24-uurs race van Le Mans, als in de Grand Prix van Monaco en in de Indianapolis 500.

Lees ook:Bijzonder jubileummodel bij McLaren..
Lees ook:Ford team terug in Le Mans wedstrijd…
Lees ook:McLaren in Louwman Museum
Lees ook:Porsche eert Gijs van Lennep….
Lees ook:Ford GT maakt debuut op Silverstone…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.