Toyota staat klaar voor de start…

Le Mans 24 Hours RaceNatúúrlijk doet Toyota weer mee aan het FIA World Endurance Championship (WEC). In het nieuwe raceseizoen treedt Toyota met twee exemplaren van de nieuw ontwikkelde TS040 HYBRID aan. Diens voorganger scoorde afgelopen jaar maar liefst zes podiumplaatsen en startte drie keer vanaf poleposition.

De nieuwe Full Hybrid raceauto van Toyota Racing strijdt in de koningsklasse LMP1 van het WEC, dat op 20 april op het circuit van Silverstone begint. Het WEC-seizoen omvat ook de legendarische 24-uursrace van Le Mans, die in het weekend van 14 en 15 juni voor de 82e keer plaatsvindt. En voor het derde opeenvolgende jaar zitten Alex Wurz, Nicolas Lapierre, Kazuki Nakajima, Anthony Davidson, Sébastien Buemi en Stéphane Sarrazin om de beurt achter het stuur. Ze krijgen dit seizoen gezelschap van reservecoureur Mike Conway.

Toyota tjm1421ja315-300x200De Toyota TS040 HYBRID is gebouwd rond de nieuwe reglementseisen van het WEC. De FIA schrijft bijvoorbeeld voor dat de deelnemende auto’s tien centimeter smaller moeten zijn dan voorheen. Ook zijn de veiligheidseisen aangescherpt. Zo dient de achterzijde dient beter bestand zijn tegen aanrijdingen.
In tegenstelling tot zijn succesvolle voorganger, geeft de Full Hybrid aandrijflijn zijn vermogen vrij aan alle vier de wielen. De V8-benzinemotor wordt ondersteund door twee extreem krachtige elektromotoren: een exemplaar van Aisin AW op de vooras en een Denson-exemplaar op de achteras. De energie die tijdens het remmen vrijkomt, wordt gebruikt om de TS040 HYBRID tijdens het accelereren een enorme powerboost te geven.
We zullen zien hoe succesvol de nieuwe Toyota’s zullen zijn dit seizoen. Het is een geduchte tegenstander gebleken voor gevestigde merken als Audi en Peugeot. Zozeer zelfs dat men ook daar nu experimenteert met hybrides. Wordt nog interessant op de circuits in de komende jaren.

Lees ook:Toyota klaar voor Silverstone
Lees ook:Toyota op groene vakbeurs
Lees ook:Toyota weer meest betrouwbare merk…
Lees ook:Nieuwe Lexus GS450h Hybrid
Lees ook:Toyota klaar voor Le Mans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.