Nieuwe Abarth – nog sneller en moderner!

Abarth 595 2016Slechts twee maanden na de onthulling van de nieuwe 124 spider staat de nieuwe Abarth 595 in de startblokken. Met sterkere motoren, rijkere standaarduitrusting en productinnovaties die je wellicht niet verwacht in zijn compacte klasse. De nieuwe Abarth 595 staat deze zomer al bij de Abarth dealer. De prijzen zijn nog niet bekend.
De nieuwe Abarth 595 – ook als Cabrio verkrijgbaar- is onveranderd een compacte en snelle auto met een laag gewicht. Uniek in zijn soort als het gaat om configuratiemogelijkheden en tuning. De nieuwe 595 is de opvolger van het model dat in 2008 wereldwijd werd geïntroduceerd. Prestaties, technologie en iconische Italiaanse stijl zijn de bepalende succesvolle factoren. De nieuwe 595 komt beschikbaar in drie uitrustingsniveaus: 595, 595 Turismo en 595 Competizione. De ‘instapper’ biedt een standaarduitrusting die nog altijd een glimlach op je gezicht tovert, terwijl de Turismo is gericht op luxe en de Competizione op puur rijplezier.
Een van de grootste verbeteringen? Nog meer vermogen. De 1.4 T-Jet turbobenzinemotor levert in de 595 145 pk (+ 5 pk) en 595 Turismo 165 pk (+5 pk). Laatstgenoemde is voortaan ook uitgerust met een Garrett-turbo. De 595 Competizione heeft 180 pk: goed voor een standaardsprint van 0 naar 100 km/h in 6,7 seconden en een specifiek vermogen van 132 pk/ liter dankzij het high-performance Record Monza uitlaatsysteem. Standaard zijn alle uitvoeringen voorzien van een hangeschakelde vijfbak, optioneel is een gerobotiseerde sequentiële versnellingsbak met schakelpeddels achter het stuur mogelijk.

Abarth logo door yellowAan de buitenzijde zijn diverse aanpassingen doorgevoerd die de prestaties verbeteren. Zo krijgt de auto nu meer luchttoevoer aan de opnieuw ontworpen voorzijde. Dat resulteert in 18% meer koelcapaciteit van de motor, waarvan de prestaties en lineaire vermogensafgifte is verbeterd. De Abarth-engineers hebben bovendien achterzijde aangepakt en voorzien van een meer geprononceerde diffuser. De bumper-inserts verschillen in kleur, afhankelijk van het uitrustingsniveau: matzwart voor de 595, in carrosseriekleur voor de 595 Turismo en tar cold grey voor de 595 Competizione. De clusters voor koplampen en achterlichten zijn nieuw met standaard LED-dagrijverlichting voor de hele range. Xenon-verlichting is optioneel.
De nieuwe 17-inch velgen (standaard op de 595 Turismo) zijn 7% lichter en voeren warmte 50% beter af dat ten goede komt aan het remsysteem. Nieuwe zijn ook de satijnchromen afwerking, spiegelkappen en vernieuwde striping aan weerszijden (standaard op de 595 Competizione).

160511_Abarth_New_Abarth_595_02Er is keuze uit 15 exterieurkleuren, bestaande uit pastel, metallic, drielaags en vijf two-tone kleurstellingen. Ook de kleur Giallo Modena, nu nog exclusief verkrijgbaar op de Biposto Record, is te kiezen. Dat geldt ook voor een nieuwe rode pastelkleur en het drielaagse Iridato White. Bovendien maken drie nieuwe two-tone combinaties hun debuut op de 595: Scorpione Black/ Podio Blue, Scorpione Black/ Record Grey en Pista Grey/ Abarth Red. Tot slot zijn er op verzoek drie verschillende packs te bestellen waarmee je in één kleur de striping, spiegelkappen en bumperinserts kunt kiezen. De keuze bestaat uit wit, zwart en rood.

Wie meer wil weten over deze kleine Italiaan met zijn geweldige uiterlijk en zijn breedsprakige innerlijk, moet maar even langs gaan bij een geselecteerde Abarth-dealer. Die weet vast wel wat de auto nog meer te bieden heeft en in welke richting de prijs zich zal bewegen.

Lees ook:Nieuwe Abarth 595 – nu te koop!
Lees ook:Abarth laat nieuwe Spider zien…
Lees ook:Abarth brengt exclusieve uitvoering….
Lees ook:Abarth 595 Pista voor echte liefhebbers…
Lees ook:Abarth is back!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.